• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΒΟΜΒΑ: Ανήλικοι Τζιχαντιστές στην Ελλάδα; Φωνάζουν «ΤΖΙΧΑΝΤ» και εκτελούν στρατιωτικές εντολές (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ)

ΒΟΜΒΑ: Ανήλικοι Τζιχαντιστές στην Ελλάδα; Φωνάζουν «ΤΖΙΧΑΝΤ» και εκτελούν στρατιωτικές εντολές (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ)

Μια έκθεση σχετικά με ανήλικους τζιχαντιστές, οι οποίοι έχουν περάσει και στη χώρα μας, ταράζει τα διεθνή ύδατα.

Σύμφωνα με αυτή, περισσότερα από 100.000 ανήλικα παιδιά έχουν σχέσεις με το σκληροπυρηνικό Ισλαμικό Κράτος. Η εν λόγω έκθεση συντάχθηκε από ερευνητές του Combating Terrorism Center (CTC/Κέντρο Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας), της αμερικανικής στρατιωτικής σχολής του Γουέστ Πόιντ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι ερευνητές, φαίνεται πως τουλάχιστον ένα παιδί που βρίσκεται στην Ελλάδα έχει ταυτοποιηθεί ως ακόλουθος του Ισλαμικού κράτους. Οι πληροφορίες προέρχονται από μητρώα της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, τα οποία κατασχέθηκαν στα πεδία των μαχών της Συρίας από Αμερικανούς στρατιώτες.

Τα έγγραφα που μελετήθηκαν αφορούν 101.850 ανήλικους που έχουν σχέση με τουλάχιστον έναν ενήλικο που λάμβανε χρήματα από το Ισλαμικό Κράτος, χωρισμένοι σχεδόν κατά το ήμισυ μεταξύ κοριτσιών και αγοριών (50,2% κορίτσια, 49,78% αγόρια).

Από τον σύνολο του καταλόγου αυτού, 16.121 ανήλικοι γεννήθηκαν μετά τον Ιούνιο του 2014, ημερομηνία της ανακοίνωσης της ίδρυσης του αυτοαποκαλούμενου «χαλιφάτου». Τίθεται επομένως θέμα εθνικότητάς τους, καθώς τα πιστοποιητικά γέννησής τους δεν αναγνωρίζονται από κανέναν.

Οι ερευνητές του CTC κατάφεραν να προσδιορίσουν την αρχική ιθαγένεια 76.273 ανηλίκων: η μεγάλη πλειοψηφία (70.213) είναι Ιρακινοί. Συνολικά, αντιπροσωπεύονται 57 χώρες, μέσα στις οποίες βρίσκεται και η Ελλάδα όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη που παρουσιάζει το CTC.

Πάνω από 1.200 κατάγονται από την Ιορδανία, 654 από τη Συρία, 380 από την Τουρκία, 375 από τη Σαουδική Αραβία. Ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, οι πιο πολυάριθμοι είναι οι Γάλλοι (52), μετά οι Γερμανοί (17).

Σημαντικό: Οι ερευνητές του CTC τονίζουν ότι τα στοιχεία αυτά κατά προσέγγιση και ότι ο αριθμός των παιδιών των τζιχαντιστών που γεννήθηκαν ή έζησαν υπό την κυριαρχία του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία είναι σίγουρα μεγαλύτερος.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν, «είναι αντιπαραγωγικό να θεωρεί κανείς όλους τους ανήλικους που έζησαν υπό την κυριαρχία του ΙΚ ότι συνιστούν βραδυφλεγείς βόμβες ή εν υπνώσει πράκτορες», εκτιμούν οι ερευνητές του CTC.

«Αν και ορισμένοι ανάμεσά τους ενδέχεται να διέπραξαν τρομοκρατικές ενέργειες ή να έλαβαν μέρος στη σύγκρουση, οι προκλήσεις με τις οποίες είναι πιθανότερο να βρεθούν αντιμέτωποι βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, είναι μάλλον ο κίνδυνος να βρεθούν άστεγοι, άνεργοι, να βιώσουν τραυματική εμπειρία, άγχος, κατάθλιψη, ενδοοικογενειακή βία, εγκληματικότητα», καταλήγουν.

Δείτε τα παρακάτω βίντεο, που είχε παλαιότερα δημοσιεύσει το ISIS και τα συμπεράσματα δικά σας για το τι μπορεί να έχει έρθει μέσα στη χώρα μας ως δήθεν κατατρεγμένος μετανάστης.


(φώτο: Video Screen-shot)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •