• Αρχική
  • Άρθρα
  • Βαριά οπλισμένοι «μετανάστες» έτοιμοι για όλα: Η αρχή έγινε στον Έβρο – Ποια η συνέχεια;

Βαριά οπλισμένοι «μετανάστες» έτοιμοι για όλα: Η αρχή έγινε στον Έβρο – Ποια η συνέχεια;

Πέρασε στα «ψιλά» από τους περισσότερους ένα άκρως ανησυχητικό γεγονός έλαβε χώρα στον Έβρο.

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία του Έβρου και πιο συγκεκριμένα της Ορεστιάδας, στο άκουσμα της είδησης για ομάδα αδίστακτων αλλοδαπών που δρούσε στην περιοχή.

Δεν πρόκειται απλά για ακόμη μία συμμορία διακινητών μεταναστών από την Τουρκία, αλλά για βαριά οπλισμένους και πιθανότατα εκπαιδευμένους Σύρους διακινητές.

Όπως μας πληροφορεί το τοπικό thrakinea και το protothema, οι 3 αρματωμένοι διακινητές μεταναστών συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα, φέροντας οπλισμό που παραπέμπει περισσότερο σε….ελεύθερο σκοπευτή, καθώς πάνω τους βρέθηκε μέχρι και εξάρτημα σκόπευσης πιστολιού, τύπου laser.

Η ομάδα των τριών Σύρων που διακινούσαν αλλοδαπούς μέσω του Έβρου στην ενδοχώρα, καθώς φαίνεται ήταν έτοιμοι για όλα!

Μάλιστα το πρόχειρο «οπλοστάσιό» τους ήταν καλά κρυμμένο σε δύο σκηνές στην περιοχή του Έβρου, τις οποίες και είχαν καλύψει επιμελώς με θάμνους.

Τα ευρήματα των σκηνών σόκαραν τους αστυνομικούς.

Ένα κουτί με δεκάδες φυσίγγια, θήκη για πιστόλι, μαχαίρες και εξαρτήματα ελεύθερου σκοπευτή βρήκαν μεταξύ άλλων οι άνδρες της ασφάλειας, ενώ πάνω στον έναν εκ των τριών Σύρων διακινητών βρέθηκε και ένα περίστροφο!

Όπως διαπιστώθηκε από τις αρχές, έπειτα από σχετική έρευνα, οι τρεις Σύροι διακινητές βρίσκονταν παράνομα στη χώρα, ενώ τώρα αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες όπως είναι η παράνομη κατοχή οπλισμού αλλά και η διακίνηση μεταναστών.

Καθώς φαίνεται η παραπάνω υπόθεση με τους βαριά οπλισμένους «μετανάστες» αποτελεί μόνο την αρχή από μία σειρά παρόμοιων γεγονότων που θα αρχίσουν να βγαίνουν στο φως το επόμενο διάστημα.

Ενδεχομένως η πιο εντατική φύλαξη των συνόρων στον Έβρο να διευκολύνει πλέον τον εντοπισμό και εν συνεχεία τη σύλληψη τέτοιων επικίνδυνων στοιχείων.

Ωστόσο η ζημιά έχει ήδη γίνει.

Το περιστατικό με τους οπλισμένους Σύρους διακινητές στον Έβρο μας υπενθυμίζει πως μέσα για την παροχή οπλισμού κατά περίπτωση σε ομάδες αλλοδαπών υπάρχουν, ακόμη κι αν αυτά τα μέσα αφορούν καλά κρυμμένες αυτοσχέδιες γιάφκες.

Ως δεδομένο λαμβάνουμε πως η αρχή έγινε. Οι «μετανάστες» , που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι σε στρατεύσιμη ηλικία και εξαθλιωμένοι, οργανώνονται.

Ποιο το επόμενο βήμα;

(φωτο:eurokinissi)