Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παράνομη μεταφορά «μεταναστών»

Με επεισοδιακό τρόπο συνελήφθησαν κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο δύο αλλοδαποί, οι οποίοι φέρεται να ενέχονται σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις μεταφοράς και προώθησης παράτυπων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα εντοπίστηκε πεζός και συνελήφθη παρά την αντίσταση που προέβαλε ένας δεκαοκτάχρονος υπήκοος Αφγανιστάν ο οποίος νωρίτερα και ενώ οδηγούσε αυτοκίνητο δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάθμευσης που του έκαναν αστυνομικοί στην Εγνατία Οδό και ανέπτυξε ταχύτητα. Ο νεαρός συνελήφθη όταν βγαίνοντας με το ΙΧ του από την Εγνατία Οδό, κινήθηκε σε επαρχιακό δρόμο και πριν από τα διόδια του Προφήτη, εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε πεζός σε φυγή. Μάλιστα, προέβαλε αντίσταση στη διάρκεια της σύλληψής του.

Έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά οκτώ αλλοδαπών που στερούνταν των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι, όπως προέκυψε από την έρευνα, εισήλθαν παράνομα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου καταβάλλοντας χρηματικό ποσό.

Λίγο αργότερα, στο ύψος του κόμβου Προφήτη, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν τριανταδυάχρονο υπήκοο Πακιστάν, ο οποίος είχε σταθμεύσει στην άκρη του οδοστρώματος, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αποβίβαζε επτά παράτυπους μετανάστες. Όταν έγινε αντιληπτή η αστυνομική παρουσία, ο τριανταδυάχρονος προσπάθησε να διαφύγει και στη συνέχεια αντιστάθηκε κατά την ακινητοποίησή του. Οι μετανάστες εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια την ίδια ημέρα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αντίστασης και απείθειας.

ΦΩΤΟ: eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...