• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θεσσαλονίκη: Να μη…μετατραπούν οι δρόμοι «σε ένα ακόμα χαράκωμα του πολέμου ενάντια στους πρόσφυγες» ζητούν φορείς με ανακοίνωσή τους

Θεσσαλονίκη: Να μη…μετατραπούν οι δρόμοι «σε ένα ακόμα χαράκωμα του πολέμου ενάντια στους πρόσφυγες» ζητούν φορείς με ανακοίνωσή τους

Την ανάγκη να μη μετατραπούν οι δρόμοι «σε ένα ακόμα χαράκωμα του πολέμου ενάντια στους πρόσφυγες» επισημαίνουν σε κοινή τους ανακοίνωση η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης και ο Σύλλογος SOS τροχαία εγκλήματα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τους φορείς, από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο του 2018, 18 πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους και 54 τραυματίστηκαν, στον δρόμο που ακολουθούν από τον Έβρο προς τη Θεσσαλονίκη και από εκεί προς τα σύνορα, για να φτάσουν σε κάποια χώρα της Δυτικής Ευρώπης.

Αναφέρουν στην ανακοίνωση τους ότι «όλα σχεδόν τα παραπάνω “ατυχήματα” έχουν προκληθεί από τις βίαιες καταδιώξεις που πραγματοποιεί η Ελληνική Αστυνομία».

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση και την Ελληνική Αστυνομία να σταματήσει τώρα τις θανατηφόρες καταδιώξεις σε δημόσιους δρόμους» καταλήγει η ανακοίνωση.

photo:eurokinissi