• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θα τους σταματήσουν ξανά οι κάτοικοι; Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ στη Λέσβο (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα τους σταματήσουν ξανά οι κάτοικοι; Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ στη Λέσβο (ΒΙΝΤΕΟ)

Φόβοι για εντάσεις κυρίως μεταξύ αλλοδαπών και αστυνομικών.

Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στη Λέσβο μετά τη φωτιά που κατέστρεψε το ΚΥΤ της Μόριας, με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να έχουν ξεχυθεί σε δρόμους και χωράφια προκειμένου να περάσουν τη νύχτα.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί κατέφτασαν στην Λέσβο κλούβες των ΜΑΤ μαζί με δύο «Αίαντες», τα οχήματα ρίψης νερού της Ελληνικής Αστυνομίας. Το κλίμα παραμένει εκρηκτικό, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις αυξήθηκαν προκειμένου να αντιμετωπιστούν περιστατικά σαν εκείνα που εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη, όταν ομάδα 1.000 ατόμων επιτέθηκαν με πέτρες κατά των Αρχών.

Την ίδια ώρα, με την άφιξη των δυνάμεων θα δοθεί τέλος στις ανεξέλεγκτες μεταφορές των μεταναστών στο νησί καθώς αρκετοί ενδέχεται να είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Τουλάχιστον 35 άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον ιό, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τα κρούσματα είναι περισσότερα.

Όπως φαίνεται από το βίντεο του iefimerida.gr οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν στο νησί πέρασαν ανάμεσα από ένα υπαίθριο καταυλισμό που έχουν στήσεις οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μετά την πυρκαγιά στο KYT της Μόριας.

(iefimerida – φωτο:eurokinissi)