• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τα ΜΜΕ δεν το λένε άλλα συνεχίζουν να έρχονται: Τέτοιες ροές είχαμε να δούμε από το 2015! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα ΜΜΕ δεν το λένε άλλα συνεχίζουν να έρχονται: Τέτοιες ροές είχαμε να δούμε από το 2015! (ΒΙΝΤΕΟ)

Tέτοιες ροές είχαμε να δούμε από το 2015!

Αναζητούνται μάλιστα από το ΥΠΕΘΑ, τέσσερα ανενεργά στρατόπεδα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής με σκοπό να χρησιμοποιηθούν σαν κέντρα προσφύγων, οι οποίοι σχεδιάζεται να μεταφερθούν από τα νησιά του Αιγαίου που..εν μέσω τουριστικής περιόδου, ασφυκτιούν!

Το πρόβλημα είναι πως οι ροές έχουν αυξηθεί επικίνδυνα. Από την 1η ως και την 18η Αυγούστου, έφθασαν στα Ελληνικά νησιά –κρατηθείτε– συνολικά 4.105 πρόσφυγες και μετανάστες. Ο αριθμός αυτός σύμφωνα με τα στατιστικά είναι αυξημένος κατά 138% σε σχέση την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όπου άγγιζε τους 1727 πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, την εβδομάδα που πέρασε, η Λέσβος υποδέχθηκε 803 πρόσφυγες, η Σάμος 492, ενώ Χίος και Δωδεκάνησα 365 και 283 αντίστοιχα. Σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, είχαμε αύξηση 1570 μεταναστών, ενώ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αύξηση 1067 μεταναστών. Από την αρχή του χρόνου ως τις 18 Αυγούστου οι συνολικές αφίξεις διά θαλάσσης έφτασαν τις 21.987, έναντι 17.989 το αντίστοιχο διάστημα του 2018 (αύξηση 22,5%).

Πλέον στη Μόρια εκτιμάται ότι διαμένουν συνολικά πάνω από 7.500 πρόσφυγες ενώ οι εγκαταστάσεις έχουν κατασκευαστεί για να αντέχουν μέχρι 3.300.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, στο σύνολο των νησιών της Λέσβου, της Σάμου, της Χίου της Λέρου και της Κω φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 22.700 άτομα σε χώρους που λόγω του υπερπληθυσμού τους μπορούν να θεωρηθούν και ως υγειονομικές βόμβες. Μόνο στην Σάμο, για παράδειγμα, μένουν πάνω από 4.000 άτομα σε εγκατάσταση που κανονικά έχει χωρητικότητα μόλις 650.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος, που έχει επιφορτιστεί με το μεταναστευτικό. επανέλαβε ότι «μόνη της η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην αντιμετώπιση του ζητήματος, Επτά βάρκες με 297 άτομα έφτασαν μόνο σε ένα 24ωρο σε Λέσβο και Χίο την Πέμπτη και άλλες τόσες με επιπλέον 325 άτομα μόνο στην Λέσβο την Παρασκευή. Βόρεια της Σάμου εντοπίστηκε βάρκα με επιπλέον 47 άτομα τα ξημερώματα της Δευτέρας».

Τα πράγματα είναι δύσκολα και η Ευρώπη όπως τις περισσότερες φορές δεν φαίνεται να μας βοηθάει.

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •