• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τα έχασαν στην Σπάρτη: Ξαφνικά είδαν Πούλμαν γεμάτα «μετανάστες»- Υποδοχή με εντάσεις και… χειροκροτήματα (ΒΙΝΤΕΟ)-Upd

Τα έχασαν στην Σπάρτη: Ξαφνικά είδαν Πούλμαν γεμάτα «μετανάστες»- Υποδοχή με εντάσεις και… χειροκροτήματα (ΒΙΝΤΕΟ)-Upd

Ήρθε και η σειρά της Σπάρτης.

Στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδίου για αποσυμφόρηση των νησιών, πούλμαν γεμάτα «μετανάστες», έφθασαν στην Σπάρτη, έξω από το ξενοδοχείο «Sparta Inn», το οποίο βρισκόταν υπό την περιφρούρηση της αστυνομίας.

Οι αλλοδαποί σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές, έχουν καταγωγή τη Συρία και είναι οικογένειες με προσφυγικό προφίλ, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, πολλοί είναι και από Αφγανιστάν, Ιράν, Πακιστάν κτλ. Οι εν λόγω «μετανάστες» αποβιβάστηκαν από τα πέντε πούλμαν και εισήλθαν στο ξενοδοχείο, με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και εκπροσώπων ΜΚΟ.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το lakonikos.gr, την ίδια ώρα, έντονες ήταν οι αντιδράσεις κάποιων συγκεντρωθέντων πολιτών έξω από τον χώρο του ξενοδοχείου, οι οποίοι με συνθήματα και φωνές εξέφρασαν τη σθεναρή αντίθεσή τους στην εγκατάσταση μεταναστών στην περιοχή. Ισχυρή αστυνομική δύναμη, με επικεφαλής τον Διευθυντή Αστυνομίας Λακωνίας Βασίλη Τσιγαρίδη παρακολουθούσε διακριτικά τις αντιδράσεις των διαμαρτυρόμενων πολιτών.

Οι πολίτες που ήταν στο σημείο άφιξης, ήταν χωρισμένοι στα δυο. Από τη μια αυτοί που επικροτούν την άφιξη των αλλοδαπών και από την άλλη όσοι μαζεύτηκαν να διαμαρτυρηθούν εναντίον της. Οι μεν χειροκρότησαν και οι δε…αποδοκίμαζαν.

Κατά τις πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες και το επόμενο διάστημα αναμένονται στη Σπάρτη ακόμη 150 περίπου μετανάστες-πρόσφυγες, ενώ αλλοδαποί αναμένεται να  μεταφερθούν και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως στον Δ. Ευρώτα και την περιοχή των Βατίκων. Οι εκτιμήσεις και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για συνολικά 950 άτομα, τα οποία θα εγκατασταθούν σε περιοχές του νομού.

Ο αντιδήμαρχος Σπάρτης Δημήτρης Καπονικολός, που βρέθηκε έξω από το ξενοδοχείο, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για άγνοια και αιφνιδιασμό της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης περί μεταφοράς αλλοδαπών μέχρι και το βράδυ της Τρίτης (26/11). «Ήρθαμε προ τετελεσμένων γεγονότων», υπογράμμισε, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο και την ενημέρωση που υπάρχει, οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί θα παραμείνουν στη Σπάρτη για διάστημα πέντε μηνών.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «όλη αυτή η κατάσταση δεν είναι ευθύνη του δημάρχου Σπάρτης, αλλά όλου του νομού Λακωνίας. Ο κ. Δούκας είναι αντίθετος, όπως και όλοι οι υπόλοιποι δήμαρχοι. Είναι ευθύνη όλων μας. Που είναι οι βουλευτές μας;», τόνισε και πρόσθεσε: «Εύχομαι να σταματήσει όλη αυτή η κατάσταση στα άτομα που έχουν έρθει. Ο νομός μας είναι ήδη επιβαρυμένος.

Προχθές ήρθαν στο Γεράκι για να δουλέψουν 500 άτομα από το Πακιστάν. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Δηλαδή, έχουμε καταντήσει ο σκουπιδότοπος της Ελλάδας; Ούτε ανάπτυξη έχουμε, ούτε τίποτα. Μας πήραν σχολές, μας πήραν νοσοκομείο, μας τα έχουν πάρει όλα».

Και συνέχισε: «Ποιος θα τους φυλάει αυτούς εδώ πέρα;», ενώ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για εγκατάσταση αλλοδαπών σε άλλα ξενοδοχεία της Σπάρτης.

Πλέον, τα ερωτήματα που κυριαρχούν στους κατοίκους της Σπάρτης είναι:

Τι μέλλει γενέσθαι; Ποιο το σχέδιο της φιλοξενίας και τί περιλαμβάνει;

Σε ποιες εκπαιδευτικές ή υγειονομικές δομές θα διαμείνουν και θα περιθάλπονται οι μετανάστες-πρόσφυγες;

Τί προβλέπει ειδικότερα ο σχεδιασμός του Υπουργείου Εσωτερικών;

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Αυτή την ώρα (20:00) γίνεται χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, από πολίτες που εισέβαλαν και διαμαρτύρονται εντόνως για τον ξαφνικό ερχομό των αλλοδαπών

(φώτο: Eurokinissi)