• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σύσκεψη ΚΑΙ για το «μεταναστευτικό» – Έπονται άμεσες κινήσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύσκεψη ΚΑΙ για το «μεταναστευτικό» – Έπονται άμεσες κινήσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τους αρμόδιους υπουργούς...

Αυξημένες ήταν οι ροές των παράνομων μεταναστών στα ελληνικά νησιά τον περασμένο Ιούνιο σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες και του 2018 και του 2017.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στον Ελεύθερο Τύπο, στις 30 ημέρες του φετινού Ιουνίου πέρασαν από την Τουρκία στην Ελλάδα, συνολικά 3.122 άτομα όταν τον αντίστοιχο μήνα του 2018 είχαν περάσει 2.439 και το 2017 είχαν περάσει 2.012.

Αυξημένος είναι και ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που έφτασε στην Ελλάδα από την Τουρκία τις πρώτες επτά ημέρες του τρέχοντος Ιουλίου (981) όταν τις πρώτες επτά ημέρες του Ιουλίου του 2018 ο αριθμός τους ήταν 571.

Συνολικά, σε όλη τη χώρα, ο αριθμός των «προσφύγων και μεταναστών», όπως τους ονομάζουν, αγγίζει τουλάχιστον τους 80.000 με το μεγαλύτερο βάρος να σηκώνουν για άλλη μια φορά τα πέντε νησιά-υποδοχείς στο ανατολικό Αιγαίο καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτά, έχοντας περάσει από την Τουρκία, είναι διπλάσιος από αυτόν των πραγματικών θέσεων στα κέντρα φιλοξενίας.

Αυτό που παρατηρείται είναι πως έχει μείνει στα χαρτιά φαίνεται να έχει μείνει το πρόγραμμα επιστροφών στην Τουρκία.

Σημειώνεται πως η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευθεί να επιταχύνει τις διαδικασίες ασύλου, προκειμένου να επιστρέφονται πίσω οι μη πρόσφυγες.

Μέχρι στιγμής το 2019 έχουν πραγματοποιηθεί μόλις 79 επιστροφές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα του το μεταναστευτικό.

Αυτή την  ώρα υποδέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ θα ακολουθήσει σύσκεψη (ήταν προγραμματισμένη για τις 10:30) με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον αναπληρωτή του αρμόδιο για το μεταναστευτικό, Γιώργο Κουμουτσάκο, οι οποίοι τα προηγούμενα 24ωρα βρέθηκαν στη Μυτιλήνη ο πρώτος και στη Σάμο ο δεύτερος προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα για την κατάσταση στα νησιά αυτά. Στη σύσκεψη θα παραστεί και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης.

ΦΩΤΟ eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •