Σημαντικό! Τι πήρε ο Κ.Μητσοτάκης από τον Μακρόν (ΦΩΤΟ)


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε για να κερδίσει επενδύσεις.

Για τα θέματα της οικονομίας ο Μακρόν είπε (μεταξύ άλλων):

Προτεραιότητά μας είναι η ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας. Να δούμε πως θα συσταθεί ένα κοινός προϋπολογισμός στην ευρωζώνη.

Σχόλιο: Καλή η ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας αλλά ο….κοινός προϋπολογισμός δεν μας αρέσει καθόλου. Έρχεται η απόλυτη κατάργηση των Εθνών-Κρατών; Ευτυχώς που στην Ευρώπη έχουν ανεβεί πολιτικά πρόσωπα που δηλώνουν ότι είναι υπέρ των Εθνών, μήπως και βάλουν φρένο στα σχέδια της Παγκοσμιοποίησης.

Πάμε τώρα στο πολυσυζητημένο θέμα των τουρκικών προκλήσεων!

Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε να ακούσουμε πολλά για το θέμα των παράνομων τουρκικών γεωτρήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ (ελπίζουμε όχι και εντός της…ελληνικής ΑΟΖ).

Ο Μακρόν είπε το τυπικό: «Όσον αφορά την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ, η ΕΕ και η Γαλλία δεν υπάρχει περίπτωση να δείξουν οποιαδήποτε αδυναμία στο θέμα αυτό»

Σχόλιο: Εδώ γελάμε! Η ίδια η Ελλάδα δεν έδειξε ευαισθησία στο θέμα των τουρκικών γεωτρήσεων. Θα δείξει η Γαλλία;

Η Άγκυρα ακούει τα μηνύματα που στέλνει ο Μακρόν, αλλά δεν δίνει σημασία. Πάντως αξίζει να αναφερθεί ότι γενικά Γαλλία και Τουρκία δεν έχουν καλές σχέσεις. Μπορούμε να περιμένουμε κάτι όμως;

Η απάντηση έρχεται εύκολα στο μυαλό μας!

Όπως και να έχει, ο Μακρόν έδειξε κατανόηση «ας πούμε» για το μεταναστευτικό και δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να σηκώνει το βάρος μόνη της.

Πάμε να δούμε το σημείο που μας ενδιαφέρει: Ο Κ.Μητσοτάκης είπε στον Μακρόν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να αφήνει αφύλαχτα τα σύνορά της. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ!

Γενικό συμπέρασμα: Αν κάτι βγήκε από την συνάντηση, είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα από εδώ και πέρα θα προστατεύει τα σύνορά της, αλλά και ότι προσβλέπει στην οικονομική συνεργασία με την Γαλλία. Δεν θα αναφέρουμε τίποτα για στρατιωτική συνεργασία, γιατί η Ελλάδα παραδοσιακά είναι μόνη της.


Photo:eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •