• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σε λίγο θα μας σφάζουν, είμαστε ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ: Κινδυνεύει η κυβέρνηση από τις αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα (BINTEO)

Σε λίγο θα μας σφάζουν, είμαστε ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ: Κινδυνεύει η κυβέρνηση από τις αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα (BINTEO)

Εξαντλείται η υπομονή των Ελλήνων πολιτών.

Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Οι εξελίξεις στο μέτωπο του μεταναστευτικού είναι ραγδαίες και όπως πάντα, το El.gr σας μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί στη χώρα, η οποία όπως σας γράψαμε και χθες, δέχεται ΕΙΣΒΟΛΗ, γιαυτό και οι ενημερώσεις μας αυτές έχουν τον χαρακτήρα πολεμικής ανταπόκρισης.

Η κατάσταση στα δυο κύρια νησιά του Β.Αιγαίου, που έχουν επωμιστεί το βάρος του μεταναστευτικού, συνεχίζει να χειροτερεύει. Η Λέσβος ξεπερνάει πλέον τους 25.000 μετανάστες, ενώ η Σάμος φιλοξενεί μόνο στο ΚΥΤ, 7.000. Παράλληλα και στα υπόλοιπα νησιά όπως Χίος, Λήμνος, Σύμη, καταφθάνουν μετανάστες. Σημειώνουμε επίσης, πως μεγάλος αριθμός μεταναστών έχει αποβιβαστεί και στην ακριτική Κύπρο.

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο δήμαρχος Σάμου: «Δεν υπάρχει κοινόχρηστος χώρος που να μην καταλαμβάνεται»

Τα περιστατικά κλοπών, σεξουαλικών παρενοχλήσεων και ξυλοδαρμών αυξάνονται και οι κάτοικοι έχουν «χάσει τον ύπνο τους». Η αστυνομία παρεμβαίνει ελάχιστες φορές και ποτέ χρησιμοποιώντας τον οπλισμό της. Αποτέλεσμα είναι να έχουμε περιστατικά σαν το χθεσινό, κατά το οποίο μετανάστες επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, τραυματίζοντάς τους και σκίζοντας τις στολές τους.


Στην Ενδοχώρα δε, οι αντιδράσεις έχουν αυξηθεί σε επικίνδυνο για την κυβέρνηση σημείο. Σε κάθε περιοχή που ανακοινώνεται μεταφορά μεταναστών υπάρχουν επεισόδια. Οι πολίτες μιλούν κατά της κυβέρνησης, λέγοντας πως δεν την εξέλεξε για να τους φέρει μετανάστες στον τόπο τους.

Έχουν δίκιο, πολλοί εξ αυτών ξεχνούν ή δεν θέλουν όμως να θυμούνται, ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε μέσα σε 4,5 χρόνια από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί να λυθεί ως δια μαγείας μέσα σε 4 μήνες από τη ΝΔ.

Από την άλλη η κυβέρνηση, κάνει λόγο για ένα εθνικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σύνεση. Εχθές ο Τ.Θεωδορικάτος, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, είπε πως «όλοι μαζί θα επωμιστούμε το βάρος». Φαίνεται πως η ΝΔ «παίζει με τη φωτιά» και ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να κοπεί.

Και οι δυο πλευρές έχουν το δίκιο τους. Αυτό πολύ εύκολα μπορεί να οδηγήσει σε διχασμό, πράγμα που σαφώς και δεν θέλουμε.

Μόλις το Σάββατο σας γράψαμε, πως το μοιραίο λάθος που δεν πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να προσπαθήσει να επιβάλλει το «θέλημα του ισχυρού» και να φέρει με το «έτσι θέλω» μετανάστες σε κάθε περιοχή.

Δυστυχώς υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις πως προς αυτή την οδό βαδίζει, πράγμα που μπορεί να αποβεί καταστροφικό.

Όσον αφορά τους αριθμούς, να πούμε πως ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, γνωστοποίησε πως πάνω από 40.000 μετανάστες έχουν περάσει στη χώρα μας, μόνο το τελευταίο τετράμηνο.

Φυσικά δεν προσμετρούνται όσοι πέρασαν από τον Έβρο, επομένως ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος και μπορεί να φτάνει και τους 60.000.
Θυμίζουμε επί της ευκαιρίας πως η ΝΔ ανακοίνωσε την κατασκευή υπερσύγχρονου φράχτη με σκοπό να σφραγιστεί το πέρασμα του Έβρου.

Η κυβέρνηση έχει επίσης ανακοινώσει την μεταφορά 20.000 τουλάχιστον μεταναστών στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα έπεται μεγάλη σύγκρουση των τοπικών κοινωνιών με την κυβέρνηση. Ξαναλέμε πως αν η ΝΔ προσπαθήσει να επιβάλλει τους μετανάστες χρησιμοποιώντας ψυχρή και απόμακρη ρητορική, τότε θα υποστεί μεγάλο πλήγμα.

Και οι δυο πλευρές έχουν το δικό τους δίκιο, πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή ή ό,τι κοντινότερο σε αυτή.

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •