• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σε επιφυλακή ο Έβρος! Ενεργοποιούνται «ομάδες κρούσης» για την απόλυτη θωράκιση των συνόρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε επιφυλακή ο Έβρος! Ενεργοποιούνται «ομάδες κρούσης» για την απόλυτη θωράκιση των συνόρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπάρχουν σύνορα και τουλάχιστον αυτή τη φορά γίνονται προσπάθειες για να φυλαχθούν!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η νέα προσπάθεια θωράκισης των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο.

Οι νέες καταγγελίες κατοίκων του νομού Έβρου σε συνδυασμό με το μπαράζ συλλήψεων παράνομων αλλοδαπών και των διακινητών τους το τελευταίο διάστημα έχουν κινητοποιήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Με τη σειρά τους οι αρχές παρατηρούν μία αύξηση στην…κινητικότητα από πλευράς Τουρκίας της τάξης του 20%, παρά τις εργασίες επέκτασης του φράχτη στον Έβρο.

Έτσι προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, ενεργοποιήθηκαν δύο μεγάλες «ομάδες κρούσης» τύπου ΕΚΑΜ που θα αριθμεί 30 άτομα η κάθε μία.

Σκοπούς τους είναι η φύλαξη των πιο δύσβατων σημείων στα ελληνοτουρκικά σύνορα, εκεί δηλαδή όπου οι διακινητές έχουν επικεντρώσει την δραστηριότητά τους.

Οι δυνάμεις αυτές θα έχουν ως έδρα την Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη.

Θυμίζουμε πως ήδη στον Έβρο, μετά από επίσημες τοποθετήσεις-ενημερώσεις αρμόδιων Υπουργών στη Βουλή, έχουν αρχίσει οι εργασίες επέκτασης του φράχτη, έργο όμως που δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του χειμώνα.

Η επέκταση θα έχει μήκος 27 χιλιομέτρων και θα καλύπτει μεταξύ άλλων αρκετά «δύσκολα σημεία» των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Παράλληλα αθόρυβα προχωρούν τα έργα συντήρησης και επιδιόρθωσης του ήδη υφιστάμενου φράχτη, ο οποίος πλέον γίνεται…hi-tech, με εξελιγμένα συστήματα ηλεκτρονικής επιτήρησης:

(φωτο:screenshot)