Ραγδαίες εξελίξεις: Εισαγγελική έρευνα για τα κονδύλια για το προσφυγικό

Την κινητοποίηση της δικαιοσύνης προκάλεσαν οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση στα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό/μεταναστευτικό στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έδωσε παραγγελία στην επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων κα Μαριάννα Ψαρουδάκη να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων.

Η έρευνα διατάχθηκε μετά από σχετικά δημοσιεύματα αλλά και συνέντευξη του διευθυντή της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέα Ηλιόπουλου.

Ο κ. Ηλιόπουλος, αντιστράτηγος ε.α. που διαχειρίστηκε τις προσφυγικές ροές διευθύνοντας τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά και τον Έβρο παραδέχτηκε πως υπάρχουν ενδείξεις για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων τόσο από τον κρατικό μηχανισμό που εμπλέκεται συμπεριλαμβανομένου του ΥΠΕΘΑ και άλλων φορέων, όσο και από ΜΚΟ οι οποίες διαχειρίζονται κοινοτικούς πόρους.

Όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει, «έχει χαθεί ο έλεγχος και είναι ώρα να παρέμβουν εισαγγελείς».

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας είχε δηλώσει αμέσως μετά ότι πρόκειται για «ψεύδη» και πως «θα κινηθούν σε βάρος του οι δέουσες νομικές διαδικασίες για τα ποσά αναφέρει».

Παράλληλα προανήγγειλε την αποπομπή του υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Ηλιόπουλος δεν ασκούσε με επάρκεια τα καθήκοντά του και αυτός είναι ο λόγος που την προηγούμενη Παρασκευή του είχε δώσει τη δυνατότητα να παραιτηθεί».

Πηγή: enikos.gr

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu