• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πληθαίνουν τα κρούσματα παραβατικότητας με ανήλικους πρόσφυγες στη Λέσβο

Πληθαίνουν τα κρούσματα παραβατικότητας με ανήλικους πρόσφυγες στη Λέσβο

Δεν περνάει μέρα που να μην ασχοληθούν με την παραβατικότητα μεταναστών που φιλοξενούνται στο hotspot της Λέσβου οι τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι τους απασχολούν όλο και πιο συχνά οι αλλοδαποί μικρότερων ηλικιών και μάλιστα οι ανήλικοι

Σε ένα 24ωρο, οι αστυνομικοί χρειάστηκε να επέμβουν δυο φορές, με την πρώτη από αυτές στο hot spot της Μόριας, όπου ένας 15χρονος αλλοδαπός έκανε… σκοποβολή πετώντας πέτρες στα τζάμια του γραφείου που βρίσκεται στον χώρο!

Σύμφωνα με το protothema, μετά την καταγγελία των υπευθύνων του κέντρου φιλοξενίας, ξεκίνησε προανάκριση από το αστυνομικό τμήμα Μυτιλήνης που οδήγησε στην αποκάλυψη των στοιχείων του ανήλικου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες φθορές.

Λίγες ώρες αργότερα, συνελήφθη στη Μυτιλήνη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας άλλος ανήλικος αλλοδαπός, ο οποίος προσπάθησε να κλέψει τη μοτοσικλέτα ενός 68χρονου Έλληνα που βρήκε σταθμευμένη σε μια δημοτική οδό. Όμως, οι αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή έπιασαν επ’ αυτοφώρω τον 17χρονο ο οποίος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης με κατηγορία για απόπειρα κλοπής.