• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πιο επιτακτική από ποτέ η επέκταση του φράχτη στον Έβρο – Ύποπτες κινήσεις στα σύνορα με την Τουρκία

Πιο επιτακτική από ποτέ η επέκταση του φράχτη στον Έβρο – Ύποπτες κινήσεις στα σύνορα με την Τουρκία

Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη...

Έχουν «πυκνώσει» οι προσπάθειες ολιγάριθμων ομάδων να περάσουν τα σύνορα του Έβρου «πατώντας» ελληνικό έδαφος.

Παρά την 24ωρη φύλαξη των συνόρων μας, ορισμένοι εξ αυτών έχουν καταφέρει να βρουν ορισμένα δύσβατα περάσματα με αποτέλεσμα να συλληφθούν εντός ελληνικού εδάφους από τις αρχές.

Οι συνοριοφύλακες στον Έβρο παρατηρούν μία αυξητική τάση στην επιχείρηση αλλοδαπών να περάσουν τα σύνορα το τελευταίο διάστημα.

Σημειώνουν πως ναι μεν οι αριθμοί δεν συγκρίνονται καθόλου με την μαζική επιχείρηση εισβολής που είχε στηθεί τον Μάρτιο, ωστόσο είναι φανερή η εκθετική αύξηση των ροών στον Έβρο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Οι συλλήψεις είναι καθημερινό φαινόμενο, ενώ αναπόφευκτα ένας μικρός αριθμός αλλοδαπών εικάζεται πως έχει καταφέρει να περάσει από τον Έβρο δίχως να συλληφθεί.

«Υπάρχει έξαρση το τελευταίο διάστημα σε όλη την οριογραμμή του Έβρου. Δεν μιλάμε, βέβαια, γι’ αυτό που είχαμε ζήσει τον Μάρτιο. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή έχουμε έξαρση, αλλά για μας είναι ακόμα πιο ανησυχητικό, γιατί φέτος οι δυνάμεις μας είναι ενισχυμένες, αλλά και πάλι έχουμε την ίδια πίεση».

Τα παραπάνω δήλωσε στο grtimes ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου, Βαλάντης Γιαλαμάς, ενώ βάζοντας και την παράμετρο του κορωνοϊού προσθέτει τα εξής:

«Μας ανησυχεί πάρα πολύ η κατάσταση, γιατί βλέπουμε ότι οι συλλήψεις διακινητών είναι καθημερινές. Όλους όσοι έρχονται από Τουρκία τους θεωρούμε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα, καθώς η Τουρκία έχει μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο».

Πραγματικότητα επίσης αποτελεί η προσπάθεια αρκετών Τούρκων αντικαθεστωτικών να περάσουν στην Ελλάδα.

Οι συνοριοφύλακες στον Έβρο αποκαλύπτουν πως στην παραπάνω περίπτωση δεν ακολουθείται η ίδια τακτική με τους αλλοδαπούς οποιασδήποτε άλλης εθνικότητας, αλλά συλλαμβάνονται και προωθούνται στα τμήματα συνοριακής φύλαξης της περιοχής.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα τη στιγμή που προχωράνε τα έργα επέκτασης και ενίσχυσης του υφιστάμενου τείχους στον Έβρο.

Το νέο τείχος που υψώνεται θα αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα γαλβανισμένου χάλυβα ύψους 5 μέτρων, με κατακόρυφες δικούς, σε ένα έργο προϋπολογισμού άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Η παράδοση ολόκληρου του ζωτικού έργου επέκτασης του τείχους δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν την παρέλευση ενός 8μήνου, εφόσον όλα πάνε καλά.

(φωτο:screenshot)