• Αρχική
  • Άρθρα
  • Περνάει το μήνυμα: Θέμα σε τουρκικό μέσο η κυβερνητική καμπάνια στο Αφγανιστάν για το μεταναστευτικό

Περνάει το μήνυμα: Θέμα σε τουρκικό μέσο η κυβερνητική καμπάνια στο Αφγανιστάν για το μεταναστευτικό

Εξάλλου αυτός είναι ένας από τους κύριους στόχους της διαφημιστικής καμπάνιας.

Τα νέα για την πολιτική βούληση αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης ταξιδεύουν αστραπιαία.

Ήδη τουρκικά ΜΜΕ έχουν αναπαράγει ελληνικά ρεπορτάζ σχετικά με την διαφημιστική καμπάνια που ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση στο Αφγανιστάν.

Απώτερος στόχος; Η δραματική μείωση των μεταναστευτικών ροών σε ένα μέτρο ουσιαστικό μεν αλλά περισσότερο μακροπρόθεσμης εμβέλειας.

Στην ηλεκτρονική της έκδοση η τουρκική εφημερίδα “Milletgazetesi” αναφέρει πως η ελληνική κυβέρνηση , ακολουθώντας πιο αυστηρή πολιτική στο μεταναστευτικό, προωθεί μία φιλόδοξη διαφημιστική καμπάνια στο Αφγανιστάν για την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών σε Αιγαίο και Έβρο.

Πιο συγκεκριμένα:

«Η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, προετοιμάζεται να διεξαγάγει αποτρεπτική εκστρατεία κατά της παράνομης μετανάστευσης στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εκστρατεία που θα διεξαχθεί στο Αφγανιστάν θα εξηγεί ότι έχει ξεκινήσει η κατασκευή κέντρων κλειστού τύπου στην Ελλάδα και οι επιστροφές έχουν επιταχυνθεί.

Ο λόγος για τον οποίο θα γίνει αυτή η αποτρεπτική εκστρατεία οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι παράνομοι μετανάστες που έρχονται στη χώρα είναι αφγανικής καταγωγής»

(screenshot)

Η ουσία είναι πως το κατάλληλο μήνυμα περνάει, πόσο μάλλον όταν η είδηση ταξιδεύει στην χώρα από την οποία μπαίνουν ΟΛΟΙ οι παράνομοι μετανάστες.

Το μήνυμα εν ολίγοις φροντίζεται να περνάει τόσο στους εξαθλιωμένους πληθυσμούς που «ξεσηκώνονται» από την Ανατολή όσο και σε όσους μεσολαβούν στην μετάβαση των πρώτων στην χώρα μας:

«Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι πλέον…ελκυστικός χώρος για αυτούς»

(φωτο:eurokinissi)