• Αρχική
  • Άρθρα
  • Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου για προσφυγικό: Καταδικάζω τα επεισόδια, φοβάμαι όμως ότι θα γίνουν χειρότερα

Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου για προσφυγικό: Καταδικάζω τα επεισόδια, φοβάμαι όμως ότι θα γίνουν χειρότερα

Καταδικάζει τα χθεσινά επεισόδια ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης,

σημειώνοντας, ωστόσο, ότι αποτελούν ενδείξεις ότι ο κόσμος έχει ξεπεράσει τα όριά του.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί από τους κατοίκους των νησιών για το προσφυγικό/μεταναστευτικό. «Κάναμε αρκετή υπομονή ως τώρα περιμένοντας από την κεντρική διοίκηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά δεν έχουμε δει αποτελέσματα».

Ο Κώστας Μουτζούρης τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στα νησιά του Βορείου Αιγίου βρίσκονται περίπου 50 χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες, 27 χιλιάδες εκ των οποίων βρίσκονται στη Λέσβο. «Αντιδρούμε για να βρούμε το δίκιο μας, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Δευτέρας σε βάρος του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότη Μηταράκη, ο κ. Μουτζούρης τόνισε: «Καταδικάζουμε τα επεισόδια και εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στον κ. Μηταράκη. Αλλά τα γεγονότα αυτά είναι ενδείξεις ότι ο κόσμος έχει ξεπεράσει τα όρια του και φοβάμαι ότι θα γίνουν και χειρότερα».

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας ξέσπασαν επεισόδια έξω από το Δημαρχείο Χίου κατά τη διάρκεια των οποίων προπηλακίστηκε και ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης. Μερίδα κατοίκων αντιδρούσε στη δημιουργία νέας δομής προσφύγων και μεταναστών στο νησί. Την επίθεση κατά του κ. Μηταράκη καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

photo eurokinissi