Παράνομοι μετανάστες εμφανίστηκαν ημίγυμνοι στον Έβρο – Διαβάστε γιατί

Μετά το περιστατικό εντοπισμού μεταναστών οι οποίοι φορούσαν μόνο τα εσώρουχά τους, ακόμη ένας εντοπισμός ομάδας ατόμων, προκάλεσε την κινητοποίηση της αστυνομίας.

Πρόκειται για 14 άτομα, τα οποία εντοπίστηκαν πριν τρεις μέρες στο Ορμένιο και ήταν γυμνοί από τη μέση και πάνω, ενώ φορούσαν υποδήματα και παντελόνια.

Στους αστυνομικούς υποστήριξαν ότι εκτός ελληνικού εδάφους άγνωστοι τους έγδυσαν και τους οδήγησαν σε ελληνικό έδαφος.


Επειδή όμως οι αστυνομικοί υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά με την συγκεκριμένη υπόθεση, αρχικά έκαναν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, όπου εντοπίστηκαν τα ρούχα των μεταναστών και μάλιστα σε λίγα μέτρα απόσταση από το σημείο εντοπισμού τους, ενώ στη συνέχεια από τις ερωτήσεις που έκαναν στους μετανάστες, δεν προέκυψε κάτι το συγκεκριμένο για κακοποίηση τους.

Η αστυνομία θεωρεί πιθανό οι μετανάστες να μην έχουν υποστεί βία, ενώ δεν είχαν σημάδια κακοποίησης στα σώματά τους και να προχώρησαν στην καταγγελία ύστερα από υπόδειξη των διακινητών τους.

Πάντως για την προηγούμενη υπόθεση της 12η Σεπτεμβρίου, έχει σχηματιστεί και δικογραφία.

Τότε ομάδα 20 μεταναστών είχε εντοπιστεί στο σταθμό του τρένου στο Ορμένιο. Όλοι τους, φορούσαν μόνο τα εσώρουχά τους και είχαν υποστηρίξει ότι είχαν κακοποιηθεί από Βούλγαρους σε Βουλγάρικο έδαφος και στην συνέχεια τους έστειλαν στην Ελλάδα. Στην υπόθεση είχε ενεργό ρόλο και η Frontex, ενώ το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών ενημέρωσε και το υπουργείο εξωτερικών της Βουλγαρίας.

Οι Βούλγαροι πάντως αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή, υποστηρίζοντας ότι οι μετανάστες πέρασαν από την Τουρκία στην Ελλάδα. Για να περάσουν όμως από την Τουρκία στην Ελλάδα ή θα έπρεπε να κολυμπήσουν κόντρα στο ρεύμα του Έβρου για 15 – 20 χιλιόμετρα ή το έκαναν με άλλο τρόπο (δεν μπορούμε να τον φανταστούμε), καθώς από τον Δίλοφο μέχρι και το Ορμένιο η Ελλάδα συνορεύει με τη Βουλγαρία.

Πηγή: thrakinea.gr, φωτο EUROKINISSI

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...