Μπορεί στην κορυφή της επικαιρότητας στην Κρήτη να είναι η βεντέτα με τους νεκρούς και τους τραυματίες στα Βορίζια της Κρήτης, ωστόσο το μεταναστευτικό πρόβλημα στο νησί είναι σε νέα έξαρση.
Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης 56 αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), στη θαλάσσια περιοχή περίπου 50 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων Κρήτης.
Οι αλλοδαποί επέβαιναν σε πνευστή λέμβο, που εντοπίστηκε από σκάφος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ελέγχου της Αλιείας (EFCA) με σημαία Μαδέιρα, ενώ στην περιοχή έσπευσε και ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος για συνδρομή στην επιχείρηση.
Όλοι οι επιβαίνοντες περισυνελέγησαν με ασφάλεια και μεταφέρονται στο λιμάνι των Καλών Λιμένων, όπου αναμένεται να υποβληθούν στις προβλεπόμενες διαδικασίες ταυτοποίησης και υγειονομικού ελέγχου.
Οι καλές καιρικές συνθήκες των τελευταίων εβδομάδων ευνοούν την «αναθέρμανση» της «οδού» από την οποία διακινητές από τη Λιβύη μεταφέρουν στην Κρήτη αλλοδαπούς που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνδρες στρατεύσιμης ηλικίας.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ αρχείου: Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον τον υπουργό Εξωτερικών της Πορτογαλίας
- Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Ζητά ανώτατο όριο 0,5%, στις τραπεζικές προμήθειες POS και IRIS
- Μήπως τώρα πρέπει να σταματήσει αυτό που στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει κάθε όριο;
- Τραγωδία στην Ινδονησία: 15 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, αγνοούνται μετά τις πλημμύρες στην Παπούα
- ΥΠΕΘΟ: Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για πληγέντες από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού 2025
- Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2026
- Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο – Δείτε σε ποιες περιοχές
- Ρωσικό ΥΠΑΜ: Πλήξαμε με Kinzhal στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία
- Νέο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας για 50.000 νέες θέσεις απασχόλησης
- Όρμπαν: Η Ουκρανία θα χρειαστεί 400δις – Για αυτό η Ε.Ε. θέλει να κατάσχει τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία









