Οργή στην Χίο για τους παράνομους μετανάστες – Έσπασαν την πόρτα στο Δημαρχείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέταξαν μπουκάλια και καφέδες...

Ένταση σημειώθηκε, το βράδυ της Δευτέρας, στο δημαρχείο της Χίου!

Δεκάδες κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν με αφορμή τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για δημιουργία υπερδομής 4.000 ατόμων.

Το «παρών» στην έκτακτη συνεδρίαση έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης, ο οποίος αποδοκιμάστηκε.

Συγκεκριμένα, κατά την άφιξη του υφυπουργού ακούστηκε ομοβροντία αποδοκιμασιών και βρισιών, ενώ τα πράγματα αγρίεψαν κι άλλο.

Ομάδα διαδηλωτών έσπασε τελικά την εξωτερική πόρτα προκειμένου να εισέλθουν στο κτίριο, ενώ κάποιοι πέταξαν μπουκάλια με νερό και καφέδες.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να μπλοκάρουν την είσοδο στο Δημαρχείο ώστε η εξαγριωμένη ομάδα να μην μπει σε αυτό.

Στο εσωτερικό του κτιρίου, ο υφυπουργός σκιαγραφούσε το Κυβερνητικό σχέδιο, ωστόσο σημειώθηκαν αρκετές διακοπές από τους πιο θερμόαιμους του ακροατηρίου, που αντιδρούσαν στην δημιουργία νέου Κέντρου.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε, διαβάζουμε στο chiosnews, όπως και στην δευτερολογία του, ότι το Κλειστό Κέντρο που προτείνεται στο 15ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Χίου- Βολισσού θα είναι δυναμικότητας 4.000 ατόμων, αντί για 7.000, θα κλείσει η υπάρχουσα δομή της ΒΙΑΛ, ενώ μετέφερε τη δέσμευση του πρωθυπουργού για τη δημιουργία δρόμου που θα παρακάμπτει τις στροφές του όρους Αίπους (μέσω των οποίων συνδέεται σήμερα ο Βροντάδος και η πόλη της Χίου με την ΒΔ Χίο).

Παρατηρήθηκε έτσι να χειροκροτείται ο υφυπουργός όταν μιλούσε για κλείσιμο του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ και αντίθετα να δέχεται τις αποδοκιμασίες όταν έκανε λόγο για Κέντρο στο 15ο χιλιόμετρο. Μάλιστα σημείωσε ότι δεν θα είχε θέμα να γίνει το Κλειστό Κέντρο βορειότερα, στο 17ο χλμ, μόνο που εκεί είναι Δημοτική έκταση και πρέπει ο Δήμος να αποφασίσει.

Δείτε εικόνες:

ΦΩΤΟ Video Screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί