• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οργανωμένο σχέδιο εν εξελίξει στη Λέσβο που χάνεται – Οι live εμπρησμοί αλλοδαπών και τα…ύποπτα μηνύματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Οργανωμένο σχέδιο εν εξελίξει στη Λέσβο που χάνεται – Οι live εμπρησμοί αλλοδαπών και τα…ύποπτα μηνύματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιοι και γιατί ευθύνονται για τα τελευταία γεγονότα που μυρίζουν «απόπειρα αποσταθεροποίησης»;

Σοκ έχουν προκαλέσει οι σκηνές που εκτυλίσσονται πολλές φορές ακόμη και στα έκπληκτα μάτια των Ελλήνων δημοσιογράφων που καλύπτουν τα γεγονότα στη Μόρια.

Ενδεικτικό του θράσους αλλά και της προσήλωσής τους στο «οργανωμένο σχέδιο» που υπηρετούν, αλλοδαποί δε διστάζουν ακόμη και μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης να βάζουν φωτιές μέσα στον καταυλισμό!!

Σκοπός; Να καεί ό,τι έχει απομείνει από τις πυρκαγιές των προηγούμενων δύο ημερών, καθιστώντας σίγουρο πως δεν πρόκειται να επιστρέψει εκεί μέσα κανείς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο live εμπρησμός σκηνών που «έπιασε» ο φακός του Star μέσα από το ΚΥΤ Μόριας χθες το απόγευμα, στην τρίτη κατά σειρά μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή:

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών βρίσκεται μία μεγάλη ομάδα αδίστακτων Αφγανών, που διέμεναν τους τελευταίους μήνες στη Μόρια.

Αυτοί ίσως είναι απλά οι «εκτελεστές» ενός καλά οργανωμένου σχεδίου το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη Λέσβο.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας κάνει λόγο για νεαρούς που έχουν λάβει μέρος σε πληθώρα έκνομων ενεργειών στη Λέσβο, ωστόσο είναι ακόμη αβέβαιο αν επρόκειτο για άτομα που ήταν κρατούμενοι εντός δομής και οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν μέσα στον πανικό των πυρκαγιών να τους αφήσουν ελεύθερους.

Οι «κλειστές ομάδες» και τα περίεργα μηνύματα

Παράλληλα άλλο ένα ζήτημα που απασχολεί την ΕΥΠ και όχι μόνο είναι ο ρόλος των ύποπτων κλειστών ομάδων στο Facebook, σε έναν διαδικτυακό χώρο που δραστηριοποιούνται αρκετές «μη χαρτογραφημένες ΜΚΟ».

Υπάρχουν ενδείξεις , που μένει να αποδειχθούν, ακόμη και για υποκίνηση μέσω συγκεκριμένων διαδικτυακών μηνυμάτων -πέρα από τα SMS που στάλθηκαν σε ορισμένα κινητά- τα οποία ως επί το πλείστον ζητούσαν από τους αλλοδαπούς να κατευθυνθούν στην πόλη της Μυτιλήνης!

Όλα αυτά χρονικά προσδιορίζονται μερικές μόνο στιγμές ΠΡΙΝ από την εκδήλωση της πρώτης μεγάλης πυρκαγιάς το βράδυ αργά της Τετάρτης!

(φωτο:screenshot)