Μπορεί η κρίση του κορωνοϊού να ανέβαλε προσωρινά τα σχέδια των Τούρκων, ωστόσο οι «καλοί μας γείτονες» πρόκειται να επαναφέρουν και πάλι στο προσκήνιο το μεταναστευτικό.
Κύριος αποδέχτης των προκλήσεων της Άγκυρας θα είναι για ακόμη φορά η Ελλάδα.
Δείχνοντας έτσι με τον πιο επιδεικτικό τρόπο πως οι Τούρκοι δεν πήραν το…μάθημά τους από το πάθημα του Έβρου, εμπιστευτική έκθεση της Frontex έρχεται να προειδοποιήσει για νέα κύματα «μεταναστών» στην ελληνοτουρκική μεθόριο.
Τα παραπάνω προκύπτουν από εσωτερική, εμπιστευτικού χαρακτήρα έκθεση του Frontex Situation Centre με ημερομηνία 5 Μαϊου, που περιήλθε σε γνώση της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.
Μεταξύ άλλων , όπως μεταδίδει το γερμανικό μέσο, η εν λόγω απόρρητη έκθεση αναφέρει:
«Οι περιορισμοί λόγω της Covid-19 ήρθησαν σταδιακά στις περισσότερες επαρχίες που βρέχονται από το Αιγαίο, αλλά όχι ακόμη στις επαρχίες του Τσανάκαλε, της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης. Όταν αποκατασταθεί η ελευθερία μετακινήσεων σ’ αυτές τις περιοχές, μπορούμε να αναμένουμε μαζικές μετακινήσεις μεταναστών προς την κατεύθυνση των ελληνοτουρκικών συνόρων».

Μάλιστα η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως η προγραμματισμένη έλευση αστυνομικών ενισχύσεων στην ελληνοτουρκική μεθόριο «πήγε πίσω» λόγω της πανδημίας:
«Η προβλεπόμενη αποστολή άλλων 400 αστυνομικών στην περιοχή του Έβρου, που είχε ανακοινωθεί από τις ελληνικές Αρχές ήδη από τις αρχές του 2020 , αναβλήθηκε λόγω της κρίσης του κορωνοϊού»
Ίσως μάλιστα τώρα, ελέω οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, το καθεστώς Ερντογάν να «επενδύσει» ακόμη περισσότερα σε μία σύγκρουση με τους Έλληνες.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ε.Ε.: Πρόταση να οριστεί κατώτατη ηλικία τα 16 έτη για την πρόσβαση στα social media
- Πάπας: Δείχνει να απομακρύνεται η συναίνεση των κρατών ότι η ηθελημένη πρόκληση πείνας αποτελεί αδίκημα
- ΗΠΑ: Δικαστικό μπλόκο στις απολύσεις ομοσπονδιακών υπαλλήλων με αφορμή το shutdown
- Στρατό στη Γάζα ετοιμάζονται να στείλουν οι Τούρκοι
- Μητσοτάκης: «Πώς κάποιοι κατακρίνουν τόσο εύκολα αυτή την πολιτική των ήρεμων νερών;»
- 24χρονος Τούρκος μετέφερε παράνομα μέσα σε καρότσα Σύρους από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη
- Γαλλία: Η Εθνοσυνέλευση απέρριψε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Λεκορνί
- Σύνοδος κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC): Αναμένεται να δώσει το «παρών» ο Τραμπ
- «Jolene»: 52 xρόνια από το εμβληματικό τραγούδι της Ντόλι Πάρτον! Τι είπε η ίδια, vid
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένορκος επειδή τράβηξε φωτογραφία μέσα στη δικαστική αίθουσα