• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Δήμαρχος Σύμης εκπέμπει SOS για τους παράνομους μετανάστες: «Έχουν κάνει το νησί τουαλέτα – Αν ξεσηκωθούν δεν έχω ΜΑΤ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δήμαρχος Σύμης εκπέμπει SOS για τους παράνομους μετανάστες: «Έχουν κάνει το νησί τουαλέτα – Αν ξεσηκωθούν δεν έχω ΜΑΤ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Απαιτείται ΑΜΕΣΗ κινητοποίηση...

Ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, αναφέροντας πως το νησί έχει μετατραπεί σε «τουαλέτα» και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής «μου είπε πως δεν έχουν που να τους πάνε».

«Το νησί κινδυνεύει, αν ξεσηκωθούν δεν έχω ούτε ΜΑΤ, ούτε Πυροσβεστική, ούτε γιατρούς», προσέθεσε.

 «Αυτή τη στιγμή η Σύμη έχει 500 μετανάστες από τους οποίους οι 80 είναι κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα. Μετανάστες περιφέρονται ελεύθεροι χωρίς να έχει γίνει κάποια καταγραφή, έχουν φτάσει μέχρι το σχολείο, Γυμνάσιο, Λύκειο, ελεύθεροι, χωρίς να έχει γίνει κάποια καταγραφή. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εδώ και 45 μέρες. Ήταν γύρω στους 300, χθες βγήκαν 198. Το νησί κινδυνεύει. Αυτοί αν ξεσηκωθούν αύριο μεθαύριο λόγω των καιρικών συνθηκών που έρχονται, χαλάει ο καιρός, ούτε ΜΑΤ έχω, ούτε Πυροσβεστική έχω, ούτε γιατρούς», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Σύμης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σημείωσε πως οι παράνομοι μετανάστες «έρχονται με φουσκωτές βάρκες στο λιμάνι της Σύμης, σαν τουρίστες, ανενόχλητοι, περνάνε διαβατηριακό έλεγχο αν είναι από τρίτες χώρες. Αυτό συμβαίνει σε καθημερινή βάση».

«Είναι ελεύθεροι, περιφέρονται στο νησί 420 μετανάστες, δεν υπάρχει ενδιαφέρον από πουθενά. Δεν υπάρχει καμία δομή. Παρακαλάμε τους Τούρκους να μην μας στέλνουν μετανάστες αν είναι δυνατόν. Πρέπει να δώσουμε λύση άμεσα στο πρόβλημα», συμπλήρωσε.

«Έρχονται καταιγίδες που θα πάνε; Έχουν ανοίξει σπίτια, έχουν κάνει τη Σύμη μία τουαλέτα, όπου βρουν κάνουν την ανάγκη τους. Έχουν φτάσει μέχρι την πόρτα του σχολείου, είναι επικίνδυνο. Κοιμούνται σε κεντρικούς δρόμους με κίνδυνο να τους πατήσει κάποιο αμάξι», ανέφερε ο κ. Παπακαλοδούκας.

«Οι μέρες και οι ώρες περνάνε. Αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι έχουν μωρά παιδιά στο δρόμο θα βραχούνε, θα γίνουν επικίνδυνοι. Δεν έχω ΜΑΤ, δεν έχω Πυροσβεστική, δεν έχω γιατρούς. Είναι ντροπή για τους 3.000 κατοίκους σε ένα ακριτικό νησί πέντε μίλια από την Τουρκία να αδιαφορούν», κατέληξε.

ΦΩΤΟ video screenshot