• Αρχική
  • Άρθρα
  • Να ετοιμάζεται ο Έβρος – Τουρκία: «Θα υπάρξει νέο μεταναστευτικό κύμα προς την Ελλάδα μετά την πανδημία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Να ετοιμάζεται ο Έβρος – Τουρκία: «Θα υπάρξει νέο μεταναστευτικό κύμα προς την Ελλάδα μετά την πανδημία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ομολογούν πλέον ακόμη και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στην Άγκυρα.

Το τι θα ακολουθήσει αμέσως μετά το πέρας της πανδημίας αποκάλυψε σε συνέντευξή του σε τουρκικό μέσο ο Υπουργός Εξωτερικών της γείτονος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό DIM TV έθιξε το μεταναστευτικό ζήτημα, προαναγγέλλοντας νέα κύματα «μεταναστών» προς την Ελλάδα κυρίως από τον Έβρο.

Ο ίδιος δήλωσε:

«Στο προσφυγικό υπήρχαν πρόσφυγες που πήγαν στα σύνορα με την Ελλάδα. Λόγω της πανδημίας αυτό σταμάτησε. Δεν το λέω ως απειλή, όμως μετά την πανδημία οπωσδήποτε πάλι οι πρόσφυγες θα θελήσουν να φύγουν και να πάνε εκεί»

Στον ίδιο προκλητικό τόνο, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας συνέχισε αναφερόμενος εν μέσω πλην σαφώς στον «πόλεμο φθοράς» στον οποίο ήδη έχει εντάξει την Αθήνα η Άγκυρα και τονίζοντας πως η κατάσταση με το μεταναστευτικό θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη:

«Εμείς στείλαμε το εξής μήνυμα πως με αφορμή την πανδημία αν πείτε πως δεν χρειαζόμαστε την Τουρκία τότε να ξέρετε πως η πανδημία θα τελειώσει όμως το προσφυγικό ζήτημα θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια. Τότε σας παρακαλώ τότε να μην χτυπήσετε την πόρτα μας».

Το γενικό συμπέρασμα των παραπάνω δηλώσεων είναι πως ενδεχομένως ακόμη και μέσα στις επόμενες βδομάδες θα οδηγηθούμε σε μία νέα φάση γεγονότων στον Έβρο – ίσως και στα νησιά- με νέα κύματα αλλοδαπών να προσπαθούν να εισέλθουν δια της βίας στην Ελλάδα.

Η Τουρκία μας το λέει ξεκάθαρα το τελευταίο διάστημα και «το κερασάκι στην τούρτα» αποτέλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ.

Δυστυχώς οι ανοικτές αυτές απειλές έρχονται σε μία περίοδο κατά την οποία έχει προκύψει νέο θέμα στον νότιο Έβρο αναφορικά με τα ξένα δημοσιεύματα περί «κατάληψης εδάφους από τους Τούρκους».

Ελληνικό ΥΠΕΞ και ΥΠΑΜ μπορεί να διαψεύδουν, ωστόσο ήδη το ζήτημα έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με πολιτικές διαστάσεις, την ώρα που όλες οι δυνάμεις της χώρας θα έπρεπε να είναι ενωμένες για την αντιμετώπιση των νέων επιθετικών κινήσεων της Τουρκίας στον Έβρο.

Ας θυμηθούμε ωστόσο ποιους «κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες» θα επιχειρήσει να μεταφέρει ξανά μαζικά η Τουρκία στην Ελλάδα.

Τα ντοκουμέντα είναι “φρέσκα”:

(φωτο:eurokinissi)