• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ποιος υπερεγκέφαλος βάζει μουσουλμάνους δίπλα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και Α/Α πυραύλους στη Θεσσαλονίκη;;;;

Ποιος υπερεγκέφαλος βάζει μουσουλμάνους δίπλα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και Α/Α πυραύλους στη Θεσσαλονίκη;;;;

Επιστολή στην κυβέρνηση από τον Δήμαρχο

Προβληματισμός και αντιρρήσεις, σχετικά με τις προθέσεις φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στο Δήμο Θερμαϊκού, δίπλα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, εκφράζει με επιστολή προς τα υπουργεία Μετανάστευσης-Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη ο δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής, ο οποίος ανησυχεί ακόμα και για αλλοίωση πληθυσμού.

Όπως αναφέρει ο ίδιος: «…πληροφορούμαστε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες σχεδιάζεται φιλοξενία-εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής του δήμου μας. Σας ενημερώνουμε λοιπόν πως αυτό δεν μπορεί να γίνει δεκτό, λαμβάνοντας υπόψη πως το συγκεκριμένο ξενοδοχείο δυναμικότητας φιλοξενίας 300 άτομα, βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Αγίας Τριάδας που αριθμεί 3023 κατοίκους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ισορροπία του πληθυσμού. Επίσης απέχει 700 μέτρα από τη στρατιωτική βάση «Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας» Αγίας Τριάδας και βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία τουριστικής ανάπτυξης».

Ο δήμαρχος προσθέτει πως σε δημοτική έκταση λειτουργεί άτυπος καταυλισμός Ρομά, «δημιουργώντας προβλήματα παραβατικότητας και επιφορτίζοντας μας με συνθήκες αστυνόμευσης στις οποίες δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Επιπλέον, σας κάνουμε γνωστό πως είναι σε εξέλιξη διαδικασίες στην ελληνική δικαιοσύνη, τόσο στα ποινικά δικαστήρια, όσο και στα αστικά με τους εν λόγω Ρομά. Ο δε δήμος δεν διαθέτει τις δομές εξυπηρέτησης προσφύγων και μεταναστών, ώστε να διευκολύνει την ένταξη τους στην τοπική κοινωνία και την τυχόν επίλυση καθημερινών προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίσουν. Σε περίπτωση δε που φιλοξενηθεί και ο ανωτέρω αριθμός προσφύγων – μεταναστών εν μέσω των ήδη αυξημένων καθημερινών λειτουργιών ενός τουριστικού δήμου υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί ο έλεγχος ασφαλούς λειτουργίας του δήμου, σε θέματα δημόσιας υγείας και καθημερινής λειτουργίας, όπως είναι η καθαριότητα, η ύδρευση, η αποχέτευση, η φύλαξη και η λήψη μέτρων πρόληψης και περιορισμού διάδοσης του νέου κορονοϊού».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο που δημοσιεύει αντίγραφο της επιστολής, ο κ. Τσαμασλής φέρεται να γνωρίζει πως η εγκατάσταση πρόκειται να γίνει στο ξενοδοχείο της Αγίας Τριάδας SunBeach.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, εκτός από την επίσημη αναγγελία της φιλοξενίας στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, υπάρχουν φήμες για την χρησιμοποίηση και άλλου καταλύματος – και πάλι στην Αγία Τριάδα, στα όρια με Κερασιά. Πρόκειται για τον Οίκο Ηλικιωμένων, που δεν βρίσκεται σε λειτουργία, του Αγίου Γεράσιμου του Ιορδανίτη.

Να σημειώσουμε, ότι λίγο πιο πέρα είναι και η βάση των πυραύλων αντιαεροπορικής προστασίας κεντρικής Μακεδονίας, HAWK. Ποιος υπερεγκέφαλος λοιπόν ενεργεί αυθαίρετα;;;;;;;

Δείτε την επιστολή: