• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΜΚΟ για την ΕΛΜΕ Λέσβου: «Διοχετεύουν το δηλητήριο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού στους μαθητές»

ΜΚΟ για την ΕΛΜΕ Λέσβου: «Διοχετεύουν το δηλητήριο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού στους μαθητές»

Η ΜΚΟ «Συνύπαρξη» που είχε αντιδράσει και στην τοποθέτηση του μεγάλου τσιμεντένιου σταυρού στην θέση Απελή της Λέσβου,

επανήλθε σήμερα με καυστική ανακοίνωση εν όψει των συζητήσεων που γίνονται για την υιοθέτηση του όρου «λαθρομετανάστης»:

 

Με αίσθημα ντροπής διαβάσαμε τη σύσταση της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ) της ΕΛΜΕ Λέσβου να χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί τον όρο “λαθρομετανάστες” κατά το διδακτικό τους έργο, με δύο λόγια να διοχετεύουν το δηλητήριο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού στο μυαλό των αθώων μαθητών τους.

Οι κύριοι αυτοί, προκειμένου να προωθήσουν την ακραία ιδεολογία τους και να εξυπηρετήσουν τον εγχώριο πολιτικό εξτρεμισμό, δεν διστάζουν να αγνοήσουν την συμβουλή του Αρείου Πάγου να μην χρησιμοποιείται αυτός ο όρος ώστε “να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για την προσωπικότητα ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού”.

Κάνοντας ακριβώς το αντίθετο, στην ουσία καλούν τους συναδέλφους τους εκπαιδευτικούς να μην καλλιεργούν στα παιδιά τα ιδανικά της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και του σεβασμού για ανθρώπους που ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους για να αποφύγουν αυτοί και τα παιδιά τους τη βία, το θάνατο και τη δυστυχία.

Κανένας άνθρωπος οπουδήποτε στον κόσμο δεν είναι λαθραίος. Χαιρετίζουμε εκείνα τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που, σε αντίθεση με τους ρατσιστές της τοπικής ΔΑΚΕ, χρησιμοποιούν σταθερά τον δόκιμο όρο “παράτυποι μετανάστες” κατά την εκφορά του πολιτικού τους λόγου.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση, να αγνοήσουν και να αποδοκιμάσουν τη “σύσταση” της τοπικής ΔΑΚΕ . Να μην ενδώσουν στις κραυγές του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας . Να συνεχίσουν έντιμα το διδακτικό τους έργο. Να καλλιεργήσουν στους μαθητές τους την περηφάνια για τη “Λέσβο της Αλληλεγγύης” .

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή της διοχέτευσης της ξενοφοβίας και του ρατσισμού στη δημόσια εκπαίδευση.

Τέλος καλούμε την επίσημη ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαιτήσει από την τοπική ΔΑΚΕ να ανακαλέσει τη “σύσταση” που προσβάλει, όχι μόνο την προσωπικότητα των προσφύγων-μεταναστών, αλλά και το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου της Λέσβου και της χώρας.