οι οποίοι βρέθηκαν γυμνοί και τραυματισμένοι στον Έβρο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου, Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη.
«Η Τουρκία έχει βρεθεί σε πάρα πολύ δύσκολη θέση καθώς αυτοί βρέθηκαν από την ίδια τη Frontex, η οποία επιβεβαίωσε το περιστατικό. Αυτοί οι άνθρωποι, δυστυχώς, βρέθηκαν αντικείμενο εξευτελιστικής συμπεριφοράς στην Τουρκία και στάλθηκαν προς την Ελλάδα. Βρίσκονται ήδη σε ελληνικό έδαφος και θα μεταφερθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου», εξήγησε.
Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, οι 92 μετανάστες περιέγραψαν, ότι αυτοκίνητα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής τους μετέφεραν στα σύνορα και τους πίεσαν να περάσουν προς την Ελλάδα, όπως είχε γίνει και με την υπόθεση των 38 μεταναστών τον Αύγουστο.
Και πρόσθεσε: «Την άλλη Δευτέρα έχω ζητήσει και θα δω στη Νέα Υόρκη τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και έχω ήδη ενημερώσει και τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα κάνω έναν κύκλο επαφών ώστε δια ζώσης να τους δείξω τις φωτογραφίες, ενώ έχουμε κι άλλο υλικό, όπως βίντεο».
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνελήφθη ο αλλοδαπός με τα εκρηκτικά έξω από τη ΓΑΔΑ – Είχε πάνω τρεις χειροβομβίδες!
- Χειροπέδες σε 42χρονο μεθυσμένο οδηγό- Έτρεχε με 151 χλμ/ώρα στη Λαυρίου, δεν είχε άδεια και έβρισε του αστυνομικούς
- Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την αναχαίτιση ενός πυραύλου κρουζ
- ΔΥΠΑ: Από 10 Μαρτίου οι αιτήσεις για πρόγραμμα κατάρτισης με επίδομα έως 750 ευρώ
- Ο κύβος ερρίφθη: Η Ρωσία ανακοίνωσε πως το φυσικό αέριο που έπαιρνε η Ευρώπη θα πάει σε άλλες χώρες
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 13 Μαρτίου
- Οι δηλώσεις Τραμπ για το Ιράν έφεραν εκτόξευση των τιμών στο αμερικανικό πετρέλαιο
- Απάτες εκατομμυρίων με κρυπτονομίσματα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση
- Οι Αμερικανοί διαψεύδουν πως επλήγη από ιρανικά drones αεροπλανοφόρο
- Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ θα συνοδεύει τα πλοία που διέρχονται από το Στενό του Ορμούζ








