• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μετεγκατάσταση αλλοδαπών στην ενδοχώρα – Αντιδρούν κάτοικοι και φορείς στα Γρεβενά: «Από εδώ και στο εξής δεν θα δεχθούμε ούτε έναν!»

Μετεγκατάσταση αλλοδαπών στην ενδοχώρα – Αντιδρούν κάτοικοι και φορείς στα Γρεβενά: «Από εδώ και στο εξής δεν θα δεχθούμε ούτε έναν!»

Την αντίθεσή του στην προοπτική έλευσης νέου κύματος μεταναστών στους ξενώνες και τα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου των Γρεβενών εξέφρασε ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Δασταμάνης.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου εξέφρασε επίσης την έκπληξή του ως προς τη συγκεκριμένη εξέλιξη αφού, όπως είπε, υπήρχαν διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα έλθουν άλλοι πρόσφυγες, ενώ το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει αναγνωρίσει ότι η περιοχή σηκώνει δυσανάλογο φορτίο στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Δήμαρχος Γρεβενών για προσφυγικό
Ο δήμαρχος Γρεβενών κάλεσε την κυβέρνηση «να τηρήσει τις εξαγγελίες της για το πλαφόν του 1%», ζήτησε να γίνει δίκαιη κατανομή των προσφύγων και μεταναστών σε όλη τη Δυτική Μακεδονία και υπογράμμισε ότι από ‘δω και στο εξής «δεν θα δεχτούμε ούτε έναν πρόσφυγα παραπάνω».

Την αντίθεσή του σε μια τέτοια προοπτική διατύπωσε, με ανακοίνωσή του και ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Γιάννης Γιάτσιος.

(iefimerida – φωτο:eurokinissi)