• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μεγάλος ο αριθμός παράνομων μεταναστών που πέρασε από την χώρα την περίοδο 2016-2021

Μεγάλος ο αριθμός παράνομων μεταναστών που πέρασε από την χώρα την περίοδο 2016-2021

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του αρμόδιου Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, κατά το χρονικό διάστημα 2016-2021 έγινε η αναγνώριση συνολικά 87.551 προσφύγων με την ιδιότητα του πρόσφυγα ενώ δόθηκαν συνολικά 537.892 άδειες διαμονής μεταναστών οι οποίοι πέρασαν τα σύνορα είτε στον Έβρο είτε δια θαλάσσης  στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η Κυβέρνηση προχώρησε τις διαδικασίες χορήγησης ή μή ασύλου σε αιτούντες άσυλο μετανάστες  με αποτέλεσμα να κινούνται γρηγορότερα οι διαδικασίες  από αυτό που ίσχυε μέχρι και το 2019 και υπάρχει μία σαφής πλέον κατηγοριοποίηση των μεταναστών που έχουν εισέλθει στη χώρα. Τα δε επιδόματα και η φιλοξενία σε δομές φιλοξενίας διακόπτονται μετά την εξέταση και την έκδοση της απόφασης για τη χορήγηση η μή ασύλου η οποία αγγίζει σχεδόν το 67% των περιπτώσεων για τους εισελθόντες το πρώτο τρίμηνο του 2021 ενώ παρόμοιο ποσοστό ίσχυσε και πε΄ρισυ αν και μικρότερο.

Θυμίζετε ότι μόνο το 2015 με την αθρόα εισροή μεταναστών προς την Ευρώπη, πέρασαν από τη χώρα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της στατιστικής αρχής για το πρώτο 10μηνο του 2015 540.000 άνθρωποι μόνο από τα ελληνικά νησιά χωρίς να υπολογίζεται ο Έβρος και άλλες ροές από τη Λιβύη με τους υπολογισμούς να λένε ότι περίπου 1.2 εκ. άνθρωποι πέρασαν μόνο το 2015 προς την Ευρώπη.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, ο αριθμός των 540.000 περίπου ανθρώπων που διάβηκε τα ελληνικά σύνορα είναι πολύ μεγάλος σε αναλογία με τον πληθυσμό της χώρας. Φυσικά, αρκετοί από τους ανθρώπους αυτούς διέφυγαν προς την Ευρώπη μέσω Βουλγαρίας, Σκοπίων και Αλβανίας ή με άλλα μέσα, όπως πλοία για την Ιταλία. Και πάλι, ο αριθμός αυτός είναι αρκετά μεγάλος και αν προστεθούν σε αυτούς οι μετανάστες του 2015 και των προηγούμενων 3 ετών μέχρι το 2015, ένας πολύ μεγάλος αριθμός ατόμων διαφορετικών εθνοτήτων και νοοτροπίας εισήλθε στη χώρα και αρκετοί από αυτούς εγκλωβίστηκαν εντός των τειχών αφού τα σύνορα έκλεισαν από την Ευρώπη.

Ακόμα δε, η Γερμανία επιθυμεί να ξεφορτωθεί αρκετό κόσμο και χρηματοδοτεί την επιστροφή αρκετών εξ όσων κατάφεραν να φτάσουν στη Γερμανία, πίσω στην Ελλάδα πράγμα που θα ενισχύσει τον αριθμό των μεταναστών που διαμένουν στη χώρα μας. Τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτή την πραγματικότητα είναι πολλαπλά και αφορούν τόσο ζητήματα οικονομίας αφού τόσες επιπλέον δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι εξ αυτών ανειδίκευτοι, οικογένειες με μέλη εκτός παραγωγικής ηλικίας κτλ. πρέπει να στεγαστούν και να σιτιστούν. Όσοι δε δικαιούνται τελικά άσυλο, τους διακόπτεται το επίδομα ενώ σε αιτούντες άσυλο λαμβάνεται επίδομα από άλλες πηγές με αποτέλεσμα αυτοί οι άνθρωποι να χρειαστεί να εργαστούν.

Υπό κανονικές συνθήκες, όσων οι αιτήσεις έχουν απορριφθεί, έπρεπε να συγκεντρώνονταν σε κλειστά ΚΥΤ από όπου θα δρομολογούνταν η επιστροφή τους πίσω στις χώρες τους ή την Τουρκία. Σε αρκετές περιπτώσεις όμως, αρκετοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν γνωρίζει κανείς που βρίσκονται με αποτέλεσμα να υπάρχει απλά η στατιστική καταγραφή αλλά όχι ουσία. Στο ζήτημα των απελάσεων, η χώρα μας είναι πολύ πίσω τόσο  λόγω των νομικών επιπλοκών όσο και επειδή αρκετές εκ των χωρών προέλευσης δε δέχονται πίσω τους γηγενείς ανθρώπους τους .

Το πρόβλημα της αλλοίωσης του πληθυσμού στη χώρα μας με ανθρώπους τελείως διαφορετικής νοοτροπίας είναι εδώ ήδη και δυστυχώς η πορεία των γεννήσεων στην Ελλάδα παραμένει πτωτική και δε λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ανάκαμψής τους παρά μόνο γίνονται δηλώσεις για “μπόλιασμα” των γηγενών Ελλήνων όσαν να χρειάζονταν κάτι τέτοιο. Υπό κανονικές συνθήκες, η χώρα έπρεπε να δεχτεί ένα ποσοστό του 5% επί του πληθυσμού της με αυστηρά κριτήρια και μάλιστα με υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, δείγμα εργασίας και απόδοσης φόρων στο κράτος για να μην αρθεί η άδεια παραμονής στη χώρα και να μη γίνεται η πρακτική της αθρόας προσέλευσης ανθρώπων.