• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ που πρέπει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ που πρέπει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Φυσικά δεν είναι άλλο από το μεταναστευτικό.

Τα πράγματα δυστυχώς έχουν ξεφύγει και οι τελευταίες πληροφορίες δεν είναι ευχάριστες.

Οι μεταναστευτικές ροές αυξάνονται ενώ ο Ερντογάν απειλεί να ανοίξει κι άλλο τη στρόφιγγα. Την Πέμπτη, μέχρι τα μεσάνυχτα, κατέφθασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου 188 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς 147 πέρασαν στη Λέσβο και 41 στη Σάμο. Χθες Παρασκευή στο Βόρειο Αιγαίο, πέρασαν 153 μετανάστες.

Είδαμε τις προηγούμενες ημέρες, την κυβέρνηση να πραγματοποιεί ΚΥΣΕΑ και διυπουργική σύσκεψη, πράγμα που δείχνει πως ΘΕΛΕΙ να λύσει το πρόβλημα, σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που ουδέποτε έδειξε δείγμα γραφής για κάτι τέτοιο,μάλιστα επιδίωξε το αντίθετο.

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση, άρχισε να…διαμαρτύρεται για τον μεγάλο αριθμό των μεταναστών, λέγοντας πως η κυβέρνηση αργεί να αντιδράσει ενώ εκείνοι έκαναν περισσότερα για να λύσουν το πρόβλημα. Προφανώς όσοι τα λένε αυτά και κυρίως όσοι τους πιστεύουν, έχουν ξεχάσει το 2015, τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πως οι μετανάστες…λιάζονται κτλ!

Το σίγουρο είναι πως το μεταναστευτικό πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, καθώς αν μείνει ως έχει, τότε θα επισκιάσει αρνητικά, όλες τις θετικές ενέργειες της κυβέρνησης σε άλλους τομείς. Πρέπει επομένως με κάθε δυνατό τρόπο να υπάρξουν μέτρα και ενέργειες που θα δείξουν στους πολίτες πως η κυβέρνηση προσπαθεί να διευθετήσει το θέμα. Και όχι, η μεταφορά 1500 προσφύγων από τη Μόρια στην Αθήνα δεν βοήθησε, γιατί όπως αποδείχθηκε, μέσα σε μερικές μέρες ήρθαν περισσότεροι από αυτούς που έφυγαν.

Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν απειλεί να αρχίσει να στέλνει μαζικά πρόσφυγες, μια ενέργεια που εφόσον πραγματοποιηθεί θα δημιουργήσει ένα νέο 2015! Αυτό δεν πρέπει να γίνει επ ουδενί λόγο.


Στα κέντρα υποδοχής της Λέσβου συνεχίζονται τα έντονα προβλήματα λόγω της συμφόρησης, ενώ η Τουρκία απειλεί να ανοίξει την στρόφιγγα των μεταναστευτικών ροών, επιτρέποντας σε 3,5 εκατ. Συρους πρόσφυγες να αναζητήσουν καταφύγιο προς τις ευρωπαϊκές χώρες με ο,τι αυτό συνεπάγεται.


(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •