• Αρχική
  • Άρθρα
  • Λέσβος: Άρχισαν τα έργα για τα κλειστά κέντρα – «Παραλύει» σήμερα το Β.Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Λέσβος: Άρχισαν τα έργα για τα κλειστά κέντρα – «Παραλύει» σήμερα το Β.Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι εργασίες προχωρούν σε Λέσβο και Χίο παρά τις χθεσινές αντιδράσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι πρώτες εργασίες για την κατασκευή των κλειστών δομών σε Χίο και Λέσβο.

Παρά τις χθεσινές συγκρούσεις στις επιταγμένες περιοχές, τα μηχανήματα του Στρατού κατάφεραν να εγκατασταθούν στην περιοχή καθώς έφτασαν εκεί χρησιμοποιώντας παραδρόμους μέσα από το δάσος στην περιοχή Πετροβούνι Λέσβου.

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες οι πρώτες χωματουργικές εργασίες άρχισαν και στο νησί της Λέσβου για την κατασκευή της κλειστής υπερδομής στην περιοχή του Μανταμάδου.

Εξάλλου, όπως δήλωσαν όλες τις προηγούμενες μέρες κυβερνητικά στελέχη, η κατασκευή των κλειστών δομών στα νησιά του Β.Αιγαίου θα προχωρήσουν κανονικά.

Τα βίντεο από τις εργασίες είναι ενδεικτικά:

Στην τοποθεσία Καράβα η Αστυνομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δύο μέτωπα, ένα των κατοίκων της περιοχής του Μανταμάδου στα βόρεια και ένα των προερχόμενων από τη Μυτιλήνη και τα άλλα χωριά της ευρύτερης περιοχής στα νότια.

Γενική απεργία σήμερα στο Β.Αιγαίο

Η Περιφέρεια και οι δήμοι Βορείου Αιγαίου κήρυξαν για σήμερα, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, γενική απεργία σε όλα τα νησιά. Στο σύνολό τους κοινωνικοί και οικονομικοί φορείς με ανακοινώσεις τους στηρίζουν την απεργία και συμμετέχουν σε αυτήν.

Για τις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Ανάλογη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να γίνει την ίδια ώρα στην πλατεία Βουνακίου στη Χίο. Στη Σάμο, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 στην πλατεία Πυθαγόρα.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τους διοργανωτές, γίνονται για να καταδικαστεί «η βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας την βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών».

Επίσης, καταγγέλλονται «οι επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και ο συνεχιζόμενος αποκλεισμό των οδών».

(φωτο:eurokinissi)