• Αρχική
  • Άρθρα
  • Λαμβάνονται μέτρα στη Σάμο – Φόβοι για επεισόδια και εξεγέρσεις τύπου Μόριας (ΒΙΝΤΕΟ)

Λαμβάνονται μέτρα στη Σάμο – Φόβοι για επεισόδια και εξεγέρσεις τύπου Μόριας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή σε άλλο ένα νησί που έχει χτυπηθεί από το μεταναστευτικό.

Στην απομάκρυνση των παραπηγμάτων και των σκηνών στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών της Σάμου προχώρησε ο Δήμος του νησιού σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, υπό τον… φόβο να ξεσπάσουν και εκεί επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η απόφαση είχε ληφθεί από το υπουργείο μετανάστευσης και τον υπουργό, Νότη Μηταράκη, ο οποιος πριν από λίγο καιρό είχε επισκεφθεί το νησί για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είχε πει τότε πως «για εμάς, πρόκειται για μια δομή πρότυπης λειτουργίας, καθώς θα εξασφαλίσειαξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και θα ενισχύσει το αίσθημα ασφαλείας, τόσο για τους διαμένοντες, όσο και για την τοπική κοινωνία».

Στο νησί υπάρχει μεγαλος αριθμός μεταναστών αλλά γίνεται προσπάθεια να τερματιστεί η λειτουργία της Δομής. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο του protothema.gr οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί με μπουλντόζες του Δήμου. Στο σημείο βρίσκονται προληπτικά και δυνάμεις της ΕΛΑΣ υπό τον φόβο να υπάρξουν αντιδράσεις.

(protothema – φωτο:eurokinissi)