• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων συγκρότησε ο Δήμος Αθηναίων

Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων συγκρότησε ο Δήμος Αθηναίων

Ξεκίνησε να λειτουργεί το Κέντρο Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων.

Το Κέντρο Συντονισμού βρίσκεται στο Μεταξουργείο (Μαιζώνος 45) και λειτουργεί ως χώρος συνεργασίας και συντονισμού ανάμεσα σε δομές του δήμου και σε μη κυβερνητικούς φορείς.

Στόχος είναι η ενίσχυση συνεργειών και ο αποτελεσματικότερος συντονισμός όλων όσοι παρέχουν υπηρεσίες σε πρόσφυγες και μετανάστες, η αναγνώριση και η καταγραφή των βασικών αναγκών τους, καθώς και η αποτύπωση αδυναμιών. Στο κτίριο, εκτός από το Κέντρο Συντονισμού θα φιλοξενηθούν και άλλες δράσεις, στο ευρύτερο πλαίσιο πρωτοβουλιών και προγραμμάτων διαχείρισης των προσφυγικών ροών και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών. Έτσι, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας (MoU) που προσφάτως υπογράφηκε ανάμεσα στον Δήμο Αθηναίων και τη UNICEF, και σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Solidarity Now», θα λειτουργήσει εκεί μία μονάδα υποστήριξης και προστασίας για γυναίκες μετανάστριες-πρόσφυγες και τα παιδιά τους.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τόνισε ότι «η δημιουργία του Κέντρου Συντονισμού είναι ακόμη ένα βήμα στην πολιτική μας για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία της Αθήνας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ομαλής ένταξης των νόμιμων μεταναστών και προσφύγων στην κανονικότητα της πόλης». «Ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και λειτουργεί παραδειγματικά», υπογράμμισε.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.