• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ιστορική Ομιλία Μητσοτάκη: “Μόνο το 2% των αλλοδαπών είναι Σύροι” – Ανεξέλεγκτες ΜΚΟ τέλος (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιστορική Ομιλία Μητσοτάκη: “Μόνο το 2% των αλλοδαπών είναι Σύροι” – Ανεξέλεγκτες ΜΚΟ τέλος (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεταναστευτικό – Ο Κ.Μητσοτάκης παίρνει τον έλεγχο: Τι θα συμβεί με τις ΜΚΟ!

Ενισχύεται η θωράκιση της χώρας με αυξημένα παρατηρητήρια στα χερσαία σύνορα και αυξημένες περιπολίες του Λιμενικού στη θάλασσα είπε ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε ερώτηση του Γιάνη Βαρουφάκη, στο πλαίσιο της “Ωρας του Πρωθυπουργού”.

Επισήμανε ότι πάνω από 20.000 αιτούντες άσυλο μετακινούνται από τα νησιά στην ενδοχώρα και προανήγγειλε και τη λειτουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων. Επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς -όπως είπε- διαφωνούσε με τη συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας.

Τόνισε ότι ο ίδιος θα διεθνοποιήσει το θέμα σημειώνοντας πως απαιτεί συνολική αντιμετώπιση από την ΕΕ και θα θέσει το θέμα στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής.

Έλεγχος των ύποπτων ΜΚΟ

Σε έναν νόμο θα ενσωματωθεί η κοινοτική οδηγία, αλλά και ταυτόχρονα οι εθνικές πολιτικές, εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας: Προβλέπεται πως αλλοδαποί που δεν συμμορφώνονται με μεταφορά σε άλλες δομές τότε τεκμαίρεται πως δεν επιθυμούν το ειδικό καθεστώς και μπαίνουν στη διαδικασία επιστροφής. Ευάλωτοι θα θεωρούνται όσοι περιλαμβάνονται στην οδηγία και δεν περιλαμβάνεται το μετατραυματικό στρες. Θα ισχύει κατάλογος ασφαλών χωρών επιστροφής και τρίτων χωρών.

Στο σύστημα παραμένουν όσοι δικαιούνται την προστασία και επιδεικνύουν τη δέουσα συνεργασία. Τα παιδιά θα πρέπει να πηγαίνουν σχολείο, αλλά όσοι γονείς το αρνούνται θα έχουν κυρώσεις. Αλλάζει το καθεστώς με τις ΜΚΟ με έλεγχο, λογοδοσία και διαφάνεια για να ξεχωρίσει η “ήρα από το στάρι”.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι μεταναστευτικό και όχι προσφυγικό, σε σχέση με το 2015, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού» στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, με θέμα: «Κατάργηση καταυλισμού Μόριας και εσωτερικών συνόρων».

Οι περισσότεροι που εισέρχονται σήμερα στην Ελλάδα έχουν προφίλ οικονομικού μετανάστη και όχι πρόσφυγα. Μόνο το 2% είναι Σύροι, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Γενικό σχόλιο: Υπάρχουν ΜΚΟ που κάνουν σπουδαίο έργο, αλλά υπάρχουν και αυτές που παίζουν έναν ύποπτο ρόλο στο μεταναστευτικό. Δήμαρχοι νησιών καταγγέλλουν ότι οι μετανάστες ξεσηκώνονται με την βοήθεια κάποιων ΜΚΟ. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα να τις θέσει υπό έλεγχο. Αυτό δεν είναι θέμα κομματικό, αλλά θέμα Εθνικό.

photo:eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •