• Αρχική
 • Άρθρα
 • ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ
 • «Η ελληνική κοινωνία θα ωφεληθεί από την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών» – «Ανατριχιαστικά» όσα ακούστηκαν στην Ελληνική Βουλή – Δείτε όλοι το ΒΙΝΤΕΟ

«Η ελληνική κοινωνία θα ωφεληθεί από την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών» – «Ανατριχιαστικά» όσα ακούστηκαν στην Ελληνική Βουλή – Δείτε όλοι το ΒΙΝΤΕΟ

Τα γεγονότα εξελίσσονται ΗΔΗ μπροστά στα μάτια μας...

Την ανάγκη δημιουργίας μιας πολιτικής ένταξης παράνομων «μεταναστών» στην χώρα μας, τόνισε o Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης από το βήμα ημερίδας στην Βουλή για το μεταναστευτικό ζήτημα, τονίζοντας με το μέλλον της Ευρώπης και άρα της Ελλάδας εξαρτάται από αυτό.

Για τα παράνομα μεταναστευτικά ρεύματα που πέρασαν από την χώρα μας μίλησε κατά την τοποθέτησή της, η αντιπρόεδρος της βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Το 2015 όταν οι μετανάστες έσπευσαν στην Ευρώπη, πρόσφυγες πολέμου οι περισσότεροι, οι περισσότερες χώρες έκλεισαν τα σύνορα και τις πόρτες και εφάρμοσαν μισαλλόδοξες πρακτικές», είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου εκτιμώντας παράλληλα ότι «τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα τώρα γιατί οι κοινωνίες φοβούνται τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ότι θα τους πάρουν τις δουλειές ή λόγω της θρησκείας τους».

Ανέφερε ότι χαρακτηριστικά ότι «στην Ελλάδα κατά το πρώτο «κύμα» , το 1990 η ελληνική κοινωνία έπαθε μια «τεράστια έκπληξη»». «Υπήρξε πανικός που προήλθε από τις κυβερνήσεις. Οι μετανάστες ταυτίστηκαν με το έγκλημα και καλλιεργήθηκαν επικίνδυνες απόψεις και αντιλήψεις. Το 2015 με την κυβέρνηση της αριστεράς ψηφίστηκε ο νόμος για την ιθαγένεια, που είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο κοινωνικής ένταξης. Αυτό ήταν για εμάς μια υπόσχεση, ένα μεγάλο πολιτικό στοίχημα», είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε πιο γενναιόδωροι από την Ευρώπη στο ζήτημα της ιθαγένειας. Πρέπει να δυναμώσουμε τη φωνή μας».

Με άλλα λόγια η Ελλάδα ενσωματώνει με περισσότερη «θέρμη» «μετανάστες» από την Ευρώπη.

Στον σχεδιασμό του υπουργείου για την ένταξη αναφέρθηκε ο ΓΓ Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας.

«Η ένταξη είναι η νέα μεγάλη πρόκληση. Σήμερα βρίσκονται στην Ελλάδα 75.000 αιτούντες άσυλο. Η πραγματικότητα αυτή μας οδήγησε στην κατάρτιση της νέας εθνικής στρατηγικής για την ένταξη που είναι ρεαλιστική και δίκαιη», σημείωσε ο ΓΓ Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρόσθεσε:

«Γνωρίζοντας την άνοδο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού στην Ευρώπη, στεκόμαστε απέναντι. Ως πολιτεία επιλέγουμε να οικοδομήσουμε μια χώρα που λειτουργεί για όλους, ανοιχτή στην ετερότητα, που βασίζεται στο κράτος δικαίου, τον διάλογο, τον αλληλοσεβασμό».

Ο κ. Κλάπας τόνισε ότι επιλογή του υπουργείου αποτελεί να είναι η ένταξη και αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Για εμάς οι δήμοι, οι περιφέρειες, τα κινήματα, είναι καταλύτης για την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών για να αποφύγουμε την γκετοποίηση» είπε.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ μουσουλμάνοι μετανάστες (ΓΙΑ ΑΡΧΗ) λοιπόν περιμένουν να ενταχθούν στους Δήμους και στις Κοινότητες των Ελλήνων, την ώρα που την χώρα μαστίζει η φτωχοποίηση λόγω των υψηλών φόρων.

Μάλιστα,  σύμφωνα με την οπτική του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, «η μετανάστευση είναι ευκαιρία και όχι πρόβλημα για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

Όπως τόνισαν Έλληνες και Ευρωπαίοι ανέφεραν, όπως θα δείτε λεπτομερέστερα, στο παρακάτω βίντεο πως η Ελλάδα πρέπει να παρέχει στους «παράνομους μετανάστες»:

 • Πολιτικά δικαιώματα
 • Κοινωνική ένταξη
 • Οικονομική ανάπτυξη (να τους ταΐζουμε δηλαδή)

«Η ελληνική κοινωνία θα ωφεληθεί από την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών», δήλωσε ο Simon Mordeu, αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Πως θα ωφεληθεί; Λύνοντας το δημογραφικό με αυτούς ή με την δημιουργία εγκληματικών γκέτο, όπως συμβαίνει για παράδειγμα, στην Σουηδία;

Παρακολουθήστε προσεκτικά το ΒΙΝΤΕΟ:

ΦΩΤΟ: eurokinissi

 • 554
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...