Η Ελλάδα στο στόχαστρο: Μεταναστευτικό “ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ” (Βίντεο)

Συγκλονιστικές στιγμές ζει η Ελλάδα με το μεταναστευτικό.

Κανένας δεν γνωρίζει πόσοι άνθρωποι έρχονται κάθε μέρα. Η νέα κυβέρνηση προσπαθεί να βοηθήσει τους Έλληνες.

Τι δήλωσε ο Μ.Βορίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha:

«Η ανάλυση των συγκεκριμένων ροών είναι 65% Αφγανοί, 15% από χώρες της Αφρικής, 10% από την Τυνησία, το Μαρόκο κλπ, υπάρχουν Τούρκοι που ζητούν άσυλο γιατί διώκονται από τον Ερντογάν και οι Σύροι είναι πλέον ελάχιστοι. Αυτοί λοιπόν είναι παράνομοι μετανάστες και δεν δικαιούνται ανθρωπιστικής προστασίας. Έχουν ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία πρέπει να γίνουν σεβαστά κατά την εξέταση της αιτήσεως του ασύλου, αλλά ως εκεί».

«Αυτό που θα πρέπει να κριθεί είναι ο ακριβής νομικός χαρακτηρισμός που θα τους δοθεί. Αν είναι πρόσφυγες ή μετανάστες. Σε περίπτωση που είναι παράνομοι μετανάστες, που αυτό δείχνει το προφίλ τους, θα πρέπει να επαναπατριστούν, άρα και ορθώς μιλάμε για μεταναστευτικό», προσέθεσε.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υποστήριξε ότι το μεταναστευτικό πρέπει να αντιμετωπιστεί με έναν τρόπο απολύτως διαφορετικό από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Χρειάζεται αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και ανασχέσεις στον νόμιμο βαθμό. Επίσης χρειάζεται άμεση διεκπεραίωση των αιτημάτων ασύλου. Σε 4,5 χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ είχαμε 10.000 αφίξεις, έγιναν 1.800 οικειοθελείς επαναπατρισμοί, ενώ οι υποχρεωτικοί είναι κάτω από τους 100. Σε 4,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ διαμόρφωσε ένα πλαίσιο στο οποίο κανείς δεν γύριζε πίσω” είπε ο κ. Βορίδης και επέμεινε ότι δε δικαιούνται οι “παράνομοι μετανάστες” ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά μόνο οι πρόσφυγες.:

Οι μετανάστες ξεσηκώθηκαν στην Μόρια αλλά και στα Ιωάννινα. Σύμφωνα με καταγγελίες τους ξεσήκωσαν οι ΜΚΟ.

Δείτε τι έγινε στα Ιωάννινα:

Το μεταναστευτικό αποτελεί βόμβα όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για τους ίδιους τους μετανάστες. Οι πραγματικά ταλαιπωρημένοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν μια κρίση άνευ προηγουμένου και το ότι βρίσκονται σε μια αδύναμη οικονομικά χώρα, δεν τους βοηθά.

photo:eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...