• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Γυαλόχαρτο-Καθηγητής Ιατρικής ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ το αφήγημα της Αριστεράς: «Οι μετανάστες δεν ενσωματώνονται και δεν αφομοιώνονται» (ΒΙΝΤΕΟ)

Γυαλόχαρτο-Καθηγητής Ιατρικής ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ το αφήγημα της Αριστεράς: «Οι μετανάστες δεν ενσωματώνονται και δεν αφομοιώνονται» (ΒΙΝΤΕΟ)

Όχι απλά δεν γίνεται να ενσωματωθούν, αλλά θα αλλάξουν εθνολογικά τον ελληνικό πληθυσμό» λέει καθηγητής Ιατρικής.

Ο λόγος για τον Γεώργιο Δασκαλάκη, αναπληρωτή καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας-Εμβρυομητρικής Ιατρικής ΕΚΠΑ.

Κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Ελληνική Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής (ΕΕΠΙ) με αφορμή την Ημερίδα Ευαισθητοποίησης για την Υπογεννητικότητα με τίτλο «Ας γεννήσουμε λύσεις», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», είπε ο καθηγητής:

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι η λύση για το οξύ πρόβλημα της υπογεννητικότητας, που τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην Ελλάδα, γιατί θα αλλάξει εθνολογικά ο πληθυσμός της χώρας, ενώ δεν ενσωματώνονται και δεν αφομοιώνονται».

Κατόπιν έφερε ως παράδειγμα τη Γερμανία λέγοντας: «Παράδειγμα, η Γερμανία, που είχε προσκαλέσει Αφγανούς και Πακιστανούς, όμως έπειτα από χρόνια διαπίστωσαν ότι αυτοί οι μετανάστες δεν μπόρεσαν να αφομοιωθούν, ενώ παράλληλα δεν απέκτησαν δεξιότητες που είχε ανάγκη, πχ η βιομηχανία τους.

Γι’ αυτό οι Γερμανοί θέλουν Έλληνες, Ιταλούς, Ισπανούς, που έχουν την ίδια κουλτούρα και μπορούν να ενσωματωθούν. Στην χώρα μας θα μπορούσαν εν μέρει να βοηθήσουν μετανάστες και πρόσφυγες χριστιανοί από την Ευρώπη, την Αίγυπτο και άλλες χώρες της Αφρικής, όχι όμως από την μαύρη φυλή».

Όπως αναφέρει η δημοκρατία, αναφέρθηκε κατά τη συνέντευξη τύπου πως το ποσοστό γεννητικότητας (περίπου 1,35 γεννήσεις ανά Ελληνίδα) είναι από τα πιο χαμηλά στην Ευρώπη, σε σχέση με το απαιτούμενο 2,1 για τη σταθεροποίηση του πληθυσμού.

Το 2017 σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ γεννήσεων σε σχέση με τους θανάτους (90.000 γεννήσεις, οι οποίες μεταφράζονται σε μείωση 4,7% σε σχέση με το 2016). Εως το 2035, η συρρίκνωση του πληθυσμού της Ελλάδας θα κυμαίνεται μεταξύ 4,1% και 12,4% σε σχέση με το 2015.

«Το δημογραφικό είναι υποχρέωση της Πολιτείας και όχι των ΜΚΟ» τόνισαν οι ειδικοί, που πρότειναν το κράτος να δώσει φορολογικά κίνητρα ώστε τα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν πάνω από δύο παιδιά.

«Ο άντρας να παίρνει άδεια πατρότητας για έναν χρόνο, χωρίς να κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του, να γίνει αναβάθμιση και ανακαίνιση των δημόσιων μαιευτηρίων, ώστε οι γυναίκες να μην είναι πέντε έξι μέσα σε ένα δωμάτιο, και φυσικά να υπάρχουν θέσεις εργασίας για να μειωθεί η μετανάστευση των Ελλήνων»

Συγκρίνετε τα λόγια του καθηγητή και των παρακάτω:


(φώτο: Eurokinissi)


  • 351
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...