• Αρχική
  • Άρθρα
  • Φόβοι για νεκρούς στη Μόρια – Περιορίζεται η μεγάλη πυρκαγιά μετά την εξέγερση των αλλοδαπών (ΒΙΝΤΕΟ)

Φόβοι για νεκρούς στη Μόρια – Περιορίζεται η μεγάλη πυρκαγιά μετά την εξέγερση των αλλοδαπών (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ώρα που σπεύδουν ενισχύσεις από την Αθήνα.

Εντείνεται η ανησυχία κυβέρνησης και υγειονομικών Αρχών για τη Μυτιλήνη, μετά τη νύχτα – «κόλαση» εξαιτίας της φωτιάς στο ΚΥΤ της Μόριας.

Ειδικότερα, ενώ ο κίνδυνος από τις φλόγες έχει εξαλειφθεί, οι αρμόδιες Αρχές ανησυχούν ιδιαιτέρως για τη διασπορά του κορωνοϊού στο νησί, καθώς πάνω από 30 πρόσφυγες και μετανάστες -που τώρα βρίσκονται στον δρόμο μαζί με δεκάδες χιλιάδες ακόμη- είχαν διαγνωστεί θετικοί.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το τοπικό μέσο stonisi.gr, υπάρχουν φόβοι για νεκρούς.

Ο Γιώργος Ντίνος πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος που βρίσκονταν στο μέτωπο όλη τη νύχτα μέχρι το πρωί ανέφερε στο ίδιο μέσο ότι έχει καεί σχεδόν όλο το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και ενδεχομένως να έχει σωθεί μέρος της δομής υγείας που δημιουργήθηκε πρόσφατα από την ολλανδική κυβέρνηση και το υπουργείο Μετανάστευσης.

τη Μυτιλήνη μεταβαίνει αυτή την ώρα ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης, Μάνος Λογοθέτης.

Όπως δηλώνει ο κ. Λογοθέτης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καταστροφή στο ΚΥΤ της Μόριας «είναι μάλλον ολική» και επισημαίνει:

«Mε εντολή του υπουργού Μετανάστευσης μεταβαίνω στο νησί. Πάμε να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Πρέπει να δούμε σε συνεργασία με όλους τους φορείς τι λύσεις μπορούμε να δώσουμε για την προσωρινή και μακροχρόνια φιλοξενία των διαμενόντων εκεί. Για όλους είναι πρώτη προτεραιότητα».

(φωτο:screenshot)