• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εξοργισμένες οι τοπικές κοινωνίες στα νησιά μετά την ανακοίνωση για «επιτάξεις ακινήτων»: «Θα προτάξουμε ακόμη και τα κορμιά μας» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Εξοργισμένες οι τοπικές κοινωνίες στα νησιά μετά την ανακοίνωση για «επιτάξεις ακινήτων»: «Θα προτάξουμε ακόμη και τα κορμιά μας» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Αγριεύουν τα πράγματα.

Την πλήρη αντίθεσή τους αναφορικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό γνωστοποιούν ο ένας μετά τον άλλο τοπικοί άρχοντες στη Λέσβο.

Έκπληκτος έμεινε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μανταμαδου στο άκουσμα ότι η νέα δομή μεταναστών θα γίνει στην τοποθεσία Καραβας και μάλιστα με επίταξη του χώρου.

Η περιοχή αυτή βρίσκεται στα διοικητικά όρια ανάμεσα στο Δήμο Μυτιλήνης και στο Δήμο Δυτικής Λέσβου. Και για λόγους πολιτικούς και για λόγους πρακτικούς επιλέχτηκε ως η καλύτερη επιλογή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά την μεγάλη προσφυγική κρίση του 2015 ο Μανταμαδος δέχτηκε ένα μεγάλο κύμα προσφύγων κα μεταναστών καθώς καθημερινά δεκάδες βάρκες έβγαιναν σε Τσονια, Συκαμια, Ασπροποταμο κτλ, και τότε ο πρόεδρος Χ. Τζελαιδης είχε παραχωρήσει το γήπεδο Μαντμαδου για να φτιάξουν εκεί μια προσωρινή δομή για τους νεοεισερχόμενους μετανάστες όπως και είχε γίνει κιόλας.

Ο κος Χ. Τζελαιδης μιλώντας πριν λίγο στο LesvosPost ειπε ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη με την επίταξη, αλλά θα το παλέψουμε προτάσσοντας ακόμα και τα κορμιά μας»

Ο κος Τζελαιδης στο τέλος είπε ότι αυτά γίνονται μόνο σε χουντικά καθεστώτα.

Παρέμβαση και από τον Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου

Την απόφαση του Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλο να επιτάξει την θέση “Καράβα” στη Λέσβο και την θέση Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17») στη Χίο, σχολιάζει σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης:

«Είναι μια έκπληξη και εικάζω ότι έγινε λόγω της συνάντησης της Πέμπτης και η Κυβέρνηση θέλει να προλάβει μερικά πράγματα. Οι αποφάσεις που έχουμε λάβει μιλάνε για καμία νέα δομή και κλείσιμο των υφιστάμενων. Τούτο έρχεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις που έχουμε πάρει. Η κοινωνία θα αντιδράσει. Εμείς σεβόμαστε την βούληση της τοπικής κοινωνίας και ως μηχανικός έχω διδαχθεί ότι όταν η τοπική κοινωνία δεν θέλει ένα έργο αυτό δεν γίνεται. Με σωφροσύνη, χωρίς να εξάπτουμε τα πάθη, στο πλαίσιο της νομιμότητας θα κάνουμε αυτό που πρέπει» τονίζει.

(Με πληροφορίες από lesvospost – φωτο:eurokinissi)