• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έτσι θα σταματήσουν τα κλειστά κέντρα στα νησιά; Καταγγέλλουν…«περιβαλλοντική επιβάρυνση» (ΒΙΝΤΕΟ)

Έτσι θα σταματήσουν τα κλειστά κέντρα στα νησιά; Καταγγέλλουν…«περιβαλλοντική επιβάρυνση» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιοι ζητάνε την σύλληψη παντός υπευθύνου;

Με μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης που κοινοποιείται στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Αριστόβουλος Ελευθερίου κατήγγειλαν «την περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται με μηχανήματα έργου του Στρατού (εκσκαφείς, φορτωτές, φορτηγά κ.λπ.) εκχερσώνοντας δασική βλάστηση (πεύκα, πουρνάρια), εντός δημοτικού δάσους, κατασκευάζοντας νέο δρόμο πρόσβασης με κατεύθυνση προς τη θέση Καβακλή».

Με τη μηνυτήρια αναφορά τους οι δυο άνδρες κατήγγειλαν ότι οι πραγματοποιημένες εργασίες προκειμένου να υπάρξει άλλη πρόσβαση προς την υπό επίταξη έκταση από αυτή που έχουν καταλάβει οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι καταλύει «κάθε έννοια προστασίας του περιβάλλοντος και εν γένει νομιμότητας, δημιουργώντας πραγματικά πρωτοφανείς καταστάσεις στο νησί, όπου το ίδιο το κράτος παρανομεί απροκάλυπτα σε βάρος του περιβάλλοντος και του κοινωνικού συνόλου».

Τέλος οι δυο αυτοδιοικητικοί ζητούν «την ποινική δίωξη και την άμεση σύλληψη δίωξη παντός υπευθύνου (χειριστές μηχανημάτων, αξιωματούχων που επιβλέπουν τα έργα και δίνουν τις σχετικές εντολές κ.λπ.) για την περιβαλλοντική αυτή καταστροφή στην περιοχή μας και την άμεση παρέμβασή σας για τα όλα τα ποινικά αδικήματα που τελούνται αυτή τη στιγμή και διώκονται αυτεπαγγέλτως».

Μπήκαν οι πρώτες μπουλντόζες

Την ίδια τα χωματουργικά έργα ξεκίνησαν οι πρώτες μπουλντόζες στην Χίο.

Πιο συγκεκριμένα, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης μπήκαν οι πρώτες μπουλντόζες στην τοποθεσία «Κρητικός Λάκος – Ψείρα», η οποία και έχει επιταχθεί με εντολή της κυβέρνησης.

Όπως θα δείτε στα παρακάτω βίντεο, ήδη οι χωματουργικές εργασίες έχουν ξεκινήσει, πάντα υπό την προστασία και επίβλεψη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Ο φόβος για νέα επεισόδια στην περιοχή παραμένει μεγάλος:

Διαμαρτυρία εκαντοντάδων κατοίκων έξω από το γραφείο του Ν.Μηταράκη

Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα έξω από το γραφείο του Υπ.Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, στη Χίο, με μερίδα εξαγριωμένων κατοίκων να φωνάζει συνθήματα κατά της κυβέρνησης και να απειλεί πως θα γκρεμίσει το γραφείο του Υπουργού:

(φωτο:eurokinissi)