Έπρεπε να γίνει: Η Ελλάδα “σκληραίνει” την στάση της

Η χώρα μας, είναι γνωστή για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων.

Τα νησιά μας αλλά και η ενδοχώρα έχουν δεχτεί μεγάλο αριθμό μεταναστών. Η κατάσταση που επικρατεί στις Δομές Φιλοξενίας, σε πολλές περιπτώσεις είναι απαράδεκτες, αφού υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι εκεί, από όσους μπορούν να αντέξουν οι υποδομές.

Παράλληλα είδαμε πολλές φορές μετανάστες να κατασκηνώνουν έξω από το Α.Τ του Λευκού Πύργου στην Θεσσαλονίκη, αλλά και πολλά επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών σε ολόκληρη την χώρα. Η κατάσταση προφανώς δεν είναι καλή, για αυτό τον λόγο χρειάζονται γενναίες τομές.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης, επισκέφτηκε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης, της αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας (στο Χειμώνιο).

Από τις δηλώσεις που έκανε, έγινε σαφές ότι η Ελλάδα σκληραίνει την στάση της στο μεταναστευτικό, με ανθρωπιστικούς όρους φυσικά.

Ας διαβάσουμε μερικά-σημεία κλειδιά από τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός:

«H σημερινή κυβέρνηση αγκαλιάζει όλους αυτούς τους εργάτες της ασφάλειας της χώρας και θα τους στηρίξει»

«-Να ενημερωθώ για το πολύ σημαντικό αστυνομικό έργο της φύλαξης των συνόρων, το οποίο στον Έβρο έχει και αποκτά εθνική διάσταση.

Να στείλω ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της και από εδώ και πέρα θα τα φυλάξει ακόμα αποτελεσματικότερα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα, αλλά ταυτόχρονα και η ασφάλεια της χώρας είναι εξίσου αδιαπραγμάτευτη. Η Ελλάδα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι κράτος δικαίου και θα παραμείνει πάντα κράτος δικαίου.

Για να εκφράσω την ολόθερμη συμπαράσταση μου, την ολόθερμη στήριξη μου, τα συγχαρητήρια στους ακρίτες εδώ στον Έβρο που παρέχουν ένα πολύ σημαντικό έργο. Αυτά δεν είναι λόγια πολιτικού που κάνει μια τυπική επίσκεψη. Η σημερινή κυβέρνηση αγκαλιάζει όλους αυτούς τους εργάτες της ασφάλειας της χώρας και θα τους στηρίξει.»

Τα σχόλια δικά σας!

photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...