• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
  • Ενώ η εγκληματικότητα των αλλοδαπών καλπάζει ΛΣ και FRONTEΧ μετέφεραν ακόμη 109 παράνομους μετανάστες στα νησιά

Ενώ η εγκληματικότητα των αλλοδαπών καλπάζει ΛΣ και FRONTEΧ μετέφεραν ακόμη 109 παράνομους μετανάστες στα νησιά

Παρά την εγκληματικότητα από άγριες συμμορίες αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας και αλλού, ΛΣ και FRONTEX συνεχίζουν ως να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα τις μεταφορές αλλοδαπών στα νησιά.

 

Στο πρώτο από τα τρία συμβάντα σκάφος της FRONTEΧ ειδοποιήθηκε για την παραλαβή σαράντα δύο (42) αλλοδαπών από τη θαλάσσια περιοχή Βαρειάς Μυτιλήνης ν. Λέσβου, και οι οποίοι επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, που δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα.

Παρά το γεγονός αυτό το πλήρωμα του σκάφους μετέφερε στο λιμένα Μυτιλήνης τους αλλοδαπούς.

Σε δεύτερο συμβάν σκάφος της FRONTEX ειδοποιήθηκε για τη παραλαβή σαράντα πέντε (45) αλλοδαπών προέβη, οι οποίοι βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή Μυτιλήνης ν. Λέσβου, σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο.

Το πλήρωμα της FRONTEX επιβίβασε τους αλλοδαπούς στο σκάφος και τους μετέφερε στο λιμένα Μυτιλήνης.

Τέλος σκάφος του ΛΣ αυτή τη φορά χρειάστηκε να προχωρήσει σε καταδίωξη προκειμένου να μεταφέρει είκοσι δύο (22) αλλοδαπούς στην Κω.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΑ ΛΟΥΡΟΥ” ν. Κω, ταχύπλοο σκάφος με ικανό αριθμό αλλοδαπών.

Αντί όμως να απομακρύνει το σκάφος από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα και να επιτηρήσει την πορεία του απαγορεύοντας ενδεχόμενη επανείσοδό του το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προχώρησε σε καταδίωξη προκειμένου να αναγκάσει τον χειριστή του σε ακινητοποίηση και να μεταφέρει στη νήσο τους παράνομους μετανάστες.

Ο 38χρονος αλλοδαπός χειριστής του ταχύπλοου συνελήφθη για παράνομη είσοδο στη χώρφα, αλλά όχι και οι 22 αλλοδαποί οι οποίο μεταφέρθηκαν στο λυμένα Κω.

Όλοι οι ανωτέρω… «εγκλωβισμένοι» αλλοδαποί αφού φιλοξενηθούν προσωρινά σε ΚΕΠΑ των νήσων στη συνέχεια θα προωθηθούν στην ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...