• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΕΚΤΑΚΤΟ! Ραγδαία εξέλιξη στο «μεταναστευτικό – Ιδρύεται ειδικό υπουργείο

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ραγδαία εξέλιξη στο «μεταναστευτικό – Ιδρύεται ειδικό υπουργείο

Άμεσες αποφάσεις αναμένεται να πάρει η κυβέρνηση...

Στην δημιουργία υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής και Ασύλου προχωρά η κυβέρνηση μετά την κατάσταση που επικρατεί στο μεταναστευτικό και τις αντιδράσεις που υπάρχουν στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Υπουργός θα είναι ο Νότης Μηταράκης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναπληρωτής υπουργός τοποθετείται ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ τα καθήκοντα του κ. Μηταράκη στο υπουργείο Εργασίας θα αναλάβει ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Η ορκωμοσία του Νότη Μηταράκη και του Γιώργου Κουμουτσάκου θα γίνει εντός της ημέρας.

Κατά την ανακοίνωση της ίδρυσης του υπουργείου ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η κυβέρνηση ακολούθησε διαφορετική πολιτική στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Επανέλαβε τους τέσσερις άξονες της πολιτικής που είναι η φύλαξη των συνόρων, η επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου, αυξημένες επιστροφές και κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα. 

Ενδεικτικό είναι πως οι ανακοινώσεις έρχονται ένα 24ωρο μετά τα γεγονότα που συνέβησαν στην Χίο και τις αποδοκιμασίες εναντίον του Νότη Μηταράκη.

Μάλιστα, την Τρίτη έχει ανακοινωθεί γενική απεργία στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού.

Στο Μαξίμου εκτιμούν πως με αυτή την κίνηση θα υπάρξει καλύτερος συντονισμός και αποτελεσματικότητα για την επίλυση αυτού του σημαντικού προβλήματος.

Αναφορικά με την επιλογή του Νότη Μηταράκη, βουλευτή Χίου, σημείωσε ότι ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, ολοκλήρωσε έναν κύκλο προετοιμασίας του νέου ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες.

ΦΩΤΟ eurokinissi