Τα νησιά μας πνίγονται και η κατάσταση πρέπει να ομαλοποιηθεί σύντομα, πριν η Τουρκία αποφασίσει να στείλει ακόμα περισσότερους μουσουλμάνους «μετανάστες».
Μιλώντας στην τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, γνωστοποίησε την σύνθεση, από πλευράς των κατοίκων των νησιών, ομάδων περιφρούρησης, προκειμένου να εμποδίσουν την επίταξη εκτάσεων και ακινήτων για την δημιουργία κέντρων φύλαξης «μεταναστών».
«Θα είναι καταστροφικό να υπάρξει σύγκρουση πολιτών με ματ» ανέφερε.
«Πρέπει να συζητήσουμε με την κυβέρνηση. Αλλά δεν είναι δυνατόν να συζητάμε κάτω από συνθήκες πολέμου που δημιουργούν η επίταξη αλλά οι πράξει νομοθετικού περιεχομένου», συμπλήρωσε ο περιφερειάρχης και ξεκαθάρισε: «Η κυβέρνηση μας ανακοίνωσε μονομερώς πως θα γίνουν επιτάξεις. Θέλουμε να συζητήσουμε αλλά ήρεμα».
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, μιλώντας στο OPEN TV, δήλωσε πως στην Χίο ουδείς γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των παράνομων μεταναστών.
«Η δομή που θέλουν να φτιάξουν θα χωράει μόνο 7.000 άτομα. Απ’ έξω θα είναι άλλοι τόσοι. Η νέα κατάσταση είναι χειρότερη», υπογράμμισε.
Η απόγνωση στην οποία έχει οδηγηθεί ο πληθυσμός των νησιών του Β. Αιγαίου είναι το αποτέλεσμα του πολυετούς μαρτυρίου που υφίσταται εξαιτίας των συνεχιζόμενων ροών «προσφύγων και μεταναστών». Η εν λόγω πραγματικότητα έχει εκμηδενίσει τις αντοχές του σε οποιοδήποτε «νέο μέτρο» με ρητορική «επίταξης εκτάσεων για την δημιουργία κλειστών κέντρων υποδοχής».
Η εικόνα ΜΑΤ εναντίον Ελλήνων με τους «μετανάστες» και την Τουρκία να παρακολουθούν, με χαμόγελο, πρέπει να αποφευχθεί.
ΦΩΤΟ eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυβερνητικά στελέχη για τις σημερινές αναφορές του Κώστα Καραμανλή
- Παρέμβαση Καραμανλή: Τι δήλωσε για θεσμούς και Δικαιοσύνη
- Γλυφάδα: Το διαδραστικό σιντριβάνι στην Τερψιθέα εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους – Δείτε εικόνες
- Ό,τι έκαναν στην Ελλάδα τα «λούζονται» και άλλοι! Σε κρίσιμο σημείο η Γαλλία και όχι μόνο
- Η άσκηση Green Bridge 2025 πραγματοποιήθηκε στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας και της Ελλάδας
- N. Κακλαμάνης στην εκδήλωση προς τιμήν της Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη: «Σύμβολο ισότητας, έφερε ηχηρή επανάσταση…»
- Απάτη “μαμούθ” σε βάρος του ΕΦΚΑ μέσω εταιρειών ρούχων: Πάνω από 2 εκατ. ευρώ η ζημιά – 6 συλλήψεις, vid
- Σε διακοπές ρεύματος στην Ουκρανία αναγκάζεται το Κίεβο
- Άναυδη οικογένεια στο Τέξας! Έπεσε στο αγρόκτημά τους τεράστιος εξοπλισμός της NASA, vid
- ΝΑΤΟ: Το Βίλνιους ξεπερνά το όριο του 5% του ΑΕΠ για την άμυνα – Πού οδηγούνται τα κράτη του Βορρά;