• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μήνυση σε ΜΚΟ που αναφέρθηκε στο «Ελληνικό τμήμα της νήσου (Λέσβου)…»

Μήνυση σε ΜΚΟ που αναφέρθηκε στο «Ελληνικό τμήμα της νήσου (Λέσβου)…»

Η ιστορία με τις ΜΚΟ αποτελεί ύψιστο κίνδυνο για την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Τεράστιο θέμα έχει δημιουργηθεί μετά από δημοσίευση της ΜΚΟ «MORIA CORONA AWARENESS TEAM», στην οποία η οργάνωση έκανε λόγο για «Ελληνικό τμήμα της νήσου (Λέσβου)…», εξαιρώντας το ΚΥΤ της Μόριας.

Η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία κατά ης οργάνωσης MORIA CORONA AWARENESS TEAM καθώς όπως τονίζει «σε δημοσίευσή της με ημερομηνία 21.05.2020 αναφέρεται στο «…Ελληνικό τμήμα της νήσου (Λέσβου)…» ( “…Greek side of island…”), αναφερόμενη στο τμήμα της Λέσβου πλην του Κ.Υ.Τ Μόριας, υπονοώντας ότι το έδαφος της δομής δεν αποτελεί Ελληνική επικράτεια. Επειδή η αμφισβήτηση της αδιαμφισβήτητης εθνικής κυριαρχίας μας αποτελεί ποινικό αδίκημα, καταθέτουμε σχετική μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία».

Η ανάρτηση που προκάλεσε τον σάλο:

Το μέλος της εθελοντικής οργάνωσης, Ντι Μοχάμεντ Αλί Ζαντάχ, έδωσε διευκρινήσεις για την εν λόγω δημοσίευση, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7.

Παραδέχθηκε πως η οργάνωση αποτελείται από «μετανάστες και πρόσφυγες», δηλαδή μουσουλμάνους, που μένουν μέσα στη δομή της Μόριας. Ο ίδιος διατείνεται πως στόχος δεν ήταν να δημιουργήσουν θέμα, με τη συγκεκριμένη αναφορά, αλλά να καταδείξουν τις τεράστιες διαφορές ανάμεσα στο υπόλοιπο νησί και την Μόρια, όπου οι συνθήκες είναι πολύ κακές, όπως οι ίδιοι λένε.

«Το άρθρο με την επίμαχη αναφορά, γράφτηκε από τον υπεύθυνο ΜΜΕ της οργάνωσης και θα δούμε όπως είπε, αν θα χρειαστεί να το αλλάξουμε ή να πούμε σε όλους τι εννοούσαμε. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσαμε τον «διαχωρισμό» του νησιού.

Τι συμβαίνει όμως με όλες τις λεηλασίες σε εκκλησίες, σπίτια, χωράφια, ελαιώνες στην Μόρια; Μήπως οι μουσουλμάνοι εκεί πράγματι θέλουν να αρπάξουν έδαφος; Οι Αρχές τι κάνουν;