Έδωσε ρέστα Υπουργός του Μητσοτάκη: «Δεν απειλείται η Ευρώπη από την έλευση ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ», vid

Από..."ειρηνική συνύπαρξη" άλλο τίποτα!

«Σε αυτό τον τόπο που ζούμε, στην Ευρώπη που είναι το σπίτι μας, μπορούμε να ανοίξουμε την αγκαλιά μας σε όλους αν σεβόμαστε όλοι την κοινή αξία που είναι η ειρηνική και αρμονική συνύπαρξη με τους συνανθρώπους μας» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας χθες σε εκδήλωση με θέμα ‘Θρησκεία-Διάλογος-Ευρώπη’ που συνδιοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου και το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

   Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι παρόλο που η εποχή μας μοιάζει να είναι βαθιά υλιστική, η θρησκεία κάθε άλλο παρά αποτελεί αναχρονισμό, γιατί δεν μπορούμε να προχωρήσουμε προς την εξέλιξη αν δεν έχουμε αγκυρωμένες αρχές και αξίες, και δεν δίνουμε καθημερινή μάχη για να γινόμαστε καλύτεροι.

   Παράλληλα, τόνισε ότι ο χριστιανικός χαρακτήρας της Ευρώπης δεν απειλείται από την έλευση εκατομμυρίων κατατρεγμένων ανθρώπων από κάθε γωνιά του πλανήτη που στην πλειοψηφία τους πιστεύουν σε άλλες θρησκείες, αλλά αντίθετα αποτελεί πόλο έλξης για ανθρώπους άλλων θρησκειών, καθώς θεμελιώδες χαρακτηριστικό του είναι η αγάπη στον συνάνθρωπο, η ειρηνική συνύπαρξη, ο σεβασμός στα πιστεύω του άλλου.

Ο ίδιος μίλησε επίσης και για ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, ακόμα και σε δικές μας.

   Ως πετυχημένο ευρωπαϊκό παράδειγμα αποδοχής και ειρηνικής συνύπαρξης διαφορετικών θρησκειών στο πλαίσιο της χριστιανικής Ευρώπης ανέφερε την ακμάζουσα μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, η οποία, όπως είπε, το 1923 αριθμούσε 110.000 μέλη ενώ σήμερα αριθμεί πάνω από 200.000.

   Τόνισε ότι κάθε φορά που βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλες κρίσεις και αντιμετωπίζουμε υπαρξιακά ζητήματα τότε είναι η στιγμή που πρέπει να επιστρέφουμε στις αξίες μας και να μετουσιώσουμε τη χριστιανική Αγάπη σε πολιτική πρακτική, διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος του λαϊκισμού και του διχασμού.

(Με πληροφορίες από απεμπε – φωτο:eurokinissi)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί