• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έπαθε ΣΟΚ: Μήνυση για ΡΑΤΣΙΣΜΟ στον ιερέα που είχε περιθάλψει τους αδελφούς Αντετοκούνμπο (ΒΙΝΤΕΟ)

Έπαθε ΣΟΚ: Μήνυση για ΡΑΤΣΙΣΜΟ στον ιερέα που είχε περιθάλψει τους αδελφούς Αντετοκούνμπο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η είδηση αυτή εξόργισε πολλούς.

του Νεκτάριου Αρχοντίου

Το «Παρατηρητήριο» του Ελσίνκι, μήνυσε την ΜΚΟ «Κιβωτό του Κόσμου» αλλά και τον επικεφαλής της π.Αντώνιο, για ρατσιστική συμπεριφορά.

Στο σημείο αυτό να σας ενημερώσουμε, πως η «Κιβωτός» και ο π.Αντώνιος αγκάλιαζαν εδώ και χρόνια με κάθε ευκαιρία ασυνόδευτα παιδιά, προσφυγόπουλα κτλ, ανευ διακρίσεων. Μάλιστα, ανάμεσα στα παιδιά αυτά που περιέθαλψε ο πατέρας Αντώνιος είναι και τα αδέλφια Αντετοκούνμπο. Πριν ένα χρόνο, το 2018, βραβεύτηκε ως ο καλύτερος «Ευρωπαίος Πολίτης», ενώ όσοι τον ξέρουν έχουν να πουν μόνο καλά λόγια για εκείνον.

Όπως θα ακούσετε παρακάτω πρόσφυγες και μετανάστες που έχει περιθάλψει κατά καιρούς, λένε πως τους έμαθε τι είναι η αγάπη.

Μιλάμε επομένως για κάποιον που ούτε με τα στάνταρ των παγκοσμιοποιητών δεν μπορεί να θεωρηθεί ρατσιστής, αφού έχει ο ίδιος ΜΚΟ περίθαλψης προσφύγων και αδυνάμων. Ωστόσο το «Παρατηρητήριο», είχε άλλη γνώμη. Ο Παναγιώτης Δημητράς, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, κατηγορεί την ανθρωπιστική οργάνωση για «ξενοφοβία και ισλαμοφοβία». 

Όπως αναφέρεται, αφορμή ήταν επιστολές που είχε εκδώσει η ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» με μια εξ αυτών να έχει ως παραλήπτη της το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.

Το «παρατηρητήριο» μήνυσε τη ΜΚΟ, επειδή εξέφρασε την αντίθεσή της για τη δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου κοντά σε εγκατάσταση της«Κιβωτού» η οποία βρίσκεται στη Χίο. Μήνυσε μάλιστα και την Εισαγγελέα για Ρατσιστικά Εγκλήματα Σπυριδούλα Σταυράτη για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος γιατί, όπως εξηγεί, δεν άσκησε δίωξη για παλαιότερο κείμενο της «Κιβωτού».

Δείτε παρακάτω το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Το «Παρατηρητήριο» επιμένει πως υπάρχει «δημόσια υποκίνηση μίσους μέσω και του Διαδικτύου» από την «Κιβωτό».

Η μήνυση έγινε όπως προείπαμε κατά της επικεφαλής της ΜΚΟ, της δημοτικής συμβούλου της παράταξης «Χίος Μπροστά» Αγγελικής Παμπάλου και της εισαγγελέως Χίου Σπυριδούλας Σταυράτη.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:

ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ/Τ.Κ.Ζ.Α.Ρ.

24 Νοεμβρίου 2019

Κυρίες/Κύριοι,

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, κατά της ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου” και του επικεφαλής της παπά-Αντώνη Παπανικολάου αναφορικά με δύο ξενοφοβικές και ισλαμοφοβικές επιστολές τους, το 2017 και το 2019, προς το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου (και άλλους φορείς), καθώς και κατά της δημοτικής σύμβουλου Χίου Αγγελικής Παμπάλου, η οποία εκπροσωπώντας την παράταξη της “Χίος Μπροστά” διάβασε την εν λόγω επιστολή στη συνεδρίαση της 22ης Νοεμβρίου 2019 του ΔΣ.

Με τις ρατσιστικές αυτές επιστολές “αντιτίθενται απόλυτα” στην κατασκευή δύο προαναχωρησιακών κέντρων κράτησης αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) κοντά σε δομή της ΜΚΟ θεωρώντας τους μετανάστες δημόσιο κίνδυνο για τους ανήλικους που φιλοξενούνται στη δομή καθώς “η πλειοψηφία των μεταναστών είναι ενήλικοι και άγαμοι άνδρες, που προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες με σημαντικές πολιτισμικές διαφορές (οπού π.χ. τα κορίτσια θεωρούνται γυναίκες σε αρκετά μικρότερη ηλικία) και ότι μεταξύ των κρατουμένων θα περιλαμβάνονται παράνομοι, εγκληματίες, πιθανώς, ακόμη και τρομοκράτες.

Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι, δυστυχώς, αρκετά μεγάλη μερίδα του πληθυσμού των προσφύγων και μεταναστών, ίσως και λόγω των δυσμενών συνθηκών διαβίωσης τους, αλλά και άλλων λόγων, δεν είναι σε θέση να σεβαστεί τις ιδιοκτησίες που γειτνιάζουν με τους χώρους διαμονής τους και έχουν προξενήσει μεγάλες φθορές και κλοπές”.

Όλα τα παραπάνω συνιστούν δημόσια υποκίνηση μίσους μέσω και του διαδικτύου.

Επίσης η παρούσα αναφορά στρέφεται και κατά της Εισαγγελέα για Ρατσιστικά Εγκλήματα Σπυριδούλα Σταυράτη για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος επειδή όταν της υποβλήθηκε η επιστολή της Κιβωτού του Κόσμου τον Ιούνιο 2017 με το ίδιο ακραία ξενόφοβο και ισλαμόφοβο περιεχόμενο δεν προχώρησε σε άσκηση ποινικής δίωξης, όπως δεν φαίνεται να έκανε το ίδιο και με το πρόσφατο ακραία ξενόφοβο και ισλαμόφοβο κείμενο της ΜΚΟ που ίσως να είχε αποτραπεί αν η ΜΚΟ είχε διωχθεί για το κείμενο του 2017, ενώ παράλληλα φέρεται, όπως λέει η ΜΚΟ, να έχει αναθέσει στην ισλαμόφοβη οργάνωση τη φιλοξενία περίπου 200 ασυνόδευτων ανηλίκων που προφανώς στην πλειοψηφία τους προέρχονται από μουσουλμανικές οικογένειες.

Ακολουθούν τα δημοσιεύματα του “αστραπάρη” της 22 Νοεμβρίου 2019 και 1 Ιουνίου 2017.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.

Με τιμή,

Παναγιώτης Δημητράς

Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι 

Καταλαβαίνετε που έχουν φτάσει τα πράγματα; Τα σχόλια δικά σας.

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •