Χριστουγεννιάτικες…αφίξεις μεταναστών στη Λέσβο

Ασταμάτητες είναι οι ροές στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, 36 αλλοδαποί εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή «ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ» της Λέσβου, μέσα πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα ΣΚΑΛΑΣ ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 30χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

Επιπλέον, 38 αλλοδαποί εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή Μήθυμνας μέσα σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο.

Το ανωτέρω σκάφος κατέπλευσε με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ, όπου αποβιβάστηκαν όλοι με ασφάλεια, ενώ συνελήφθησαν μεταξύ αυτών δύο αλλοδαποί, ηλικίας 33 και 23 ετών, ως οι χειριστές της λέμβου.

Επίσης, στον εντοπισμό 63 αλλοδαπών προέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας, στην περιοχή ΛΙΜΑΝΤΖΙΚΙ, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 29χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου. Προανακρίσεις διενεργούνται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

Παράλληλα, στον εντοπισμό 46 αλλοδαπών προέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σίγριου, στην περιοχή ΚΑΛΟ ΛΙΜΑΝΙ Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο αλλοδαπός χειριστής της λέμβου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Σιγρίου.

(φωτο:eurokinissi)