• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Χαρτογραφήθηκε το μέλλον μας: Νέα παγκόσμια «Συμφωνία» υπό τον ΟΗΕ για το μεταναστευτικό -Τι θα γίνει στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαρτογραφήθηκε το μέλλον μας: Νέα παγκόσμια «Συμφωνία» υπό τον ΟΗΕ για το μεταναστευτικό -Τι θα γίνει στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι πολίτες όλων των κρατών, έχουν αντιληφθεί σε μεγάλο βαθμό πλέον,

πως οι πολιτικοί που εκλέγουν δεν είναι παρά «μαριονέτες» που κατά το πλείστον εκτελούν εντολές. Ας μην το πάμε πολύ μακριά, όσον αφορά το ποιών τις εντολές εκτελούν στο συγκεκριμένο άρθρο. Ας μείνουμε στα γνωστά και από όλους αποδεκτά. Θέλουν, δεν θέλουν ακολουθούν αποδεδειγμένα τις οδηγίες των διεθνών οργανισμών όπως για παράδειγμα του ΟΗΕ.

Είτε πρόκειται για την…«κλιματική αλλαγή», είτε για το μεταναστευτικό, ή αργότερα και για την τεχνητή νοημοσύνη, όλοι ή…σχεδόν όλοι ακολουθούν ότι προστάζει ο ΟΗΕ, ο οποίος (υποτίθεται) ξέρει ποιο είναι το καλό όλων των κρατών παγκόσμια και συντονίζει μια διεθνή προσπάθεια για να επιτευχθεί μια πολύ συγκεκριμένη ατζέντα, η οποία αρχικά ήταν η Ατζέντα 21 και πλέον έχει «αναβαθμιστεί» στην περιβόητη Ατζέντα 2030.

Έτσι, για να συνεχίσουμε, ένας πρωθυπουργός ή ένας πρόεδρος μιας χώρας, δύσκολα μπορεί να κάνει ο,τι θέλει, ακόμη κι αν είναι πατριώτης και θέλει πράγματι το καλό της χώρας του. Οφείλει να ακολουθεί τις παγκόσμιες οδηγίες που συνήθως δίνονται μέσω του ΟΗΕ. Ο ίδιος μπορεί να παρεκκλίνει από αυτές, ελάχιστα, έως καθόλου τις περισσότερες φορές. Αν το κάνει, τον απειλούν με διαφόρους τρόπους «κάτω από το τραπέζι» ή ακόμη και τον αντικαθιστούν αν δουν πως δεν…συνετίζεται. Θυμίζουμε την περίπτωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή με το περιβόητο σχέδιο Πυθία 1.

Μετά την μικρή-αλλά σημαντική- αυτή εισαγωγή, ας περάσουμε σε μια σημαντική είδηση για τη χώρα μας αλλά και για όλο τον πλανήτη.

Πριν μερικές ώρες, ολοκληρώθηκε ένα παγκόσμιο φόρουμ που διοργανώθηκε από τον ΟΗΕ με θέμα το μεταναστευτικό. Το EL.GR από την πρώτη στιγμή σας ενημέρωσε πως αυτό το φόρουμ θα δρομολογούσε παγκόσμιες εξελίξεις, και όπως φαίνεται πράγματι έλαβε χώρα μια «παγκόσμια συμφωνία» για το μεταναστευτικό, η οποία φυσικά δεν ακούστηκε στα ΜΜΕ.

Ας δούμε όμως μερικές λεπτομέριες. Συνολικά, έγιναν πάνω από 770 δεσμεύσεις από όλο το εύρος των εκπροσώπων στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τους Πρόσφυγες, που συγκέντρωσε 3.000 συμμετέχοντες, ανάμεσά τους και πρόσφυγες, και 750 αντιπροσωπείες.

Αυτές αφορούν τομείς που εκτείνονται από την απασχόληση μέχρι τις θέσεις για παιδιά πρόσφυγες στα σχολεία, τις νέες κυβερνητικές πολιτικές, τις λύσεις όπως η επανεγκατάσταση, την καθαρή ενέργεια, τις υποδομές και την αποτελεσματικότερη στήριξη για τις κοινότητες και τις χώρες υποδοχής.

Ουσιαστική στήριξη προήλθε από κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών, προσφυγικές ομάδες, αθλητικές ενώσεις, θρησκευτικές ομάδες και τον ιδιωτικό τομέα, με την ανάπτυξη συνεργασιών να αποτελεί το κλειδί προκειμένου να επιτευχθούν αποτελέσματα για τους πρόσφυγες και τις χώρες υποδοχής, που συχνά έχουν ελλιπείς πόρους, τόνισε η Ύπατη Αρμοστεία.

Ο στόχος είναι η ΕΝΤΑΞΗ των μεταναστών στις χώρες όπου μεταβαίνουν για ένα καλύτερο μέλλον. Όπως καταλαβαίνετε, αφού αυτό προωθεί ο ΟΗΕ αυτό θα επικρατήσει παγκόσμια. Η Ελλάδα, ελάχιστα μπορεί να κάνει, αφού και αυτή ακολουθεί όπως όλοι, τις παγκόσμιες οδηγίες και σε αυτόν τον τομέα.

Η Ελληνική θέση: Όπως φαίνεται δεν ειπώθηκαν πολλά από την Ελληνική πλευρά, ωστόσο στις συναντήσεις με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εκτοπισμένων του Ιράκ, Nawfal Bahaa Mousa, και την υφυπουργό Προσφύγων και Επαναπατρισμού του Αφγανιστάν, Alema Alema ο κ. Κουμουτσάκος που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο φόρουμ, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των επιστροφών των πολιτών των δύο χωρών στις πατρίδες τους στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και μέσω της επιτάχυνσης των σχετικών διαδικασιών.

Επεσήμανε, επίσης, τη σημασία του προγράμματος εθελοντικών επιστροφών του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην περαιτέρω ενίσχυση της παροχής οικονομικών κινήτρων για τις εν λόγω επιστροφές. Οι δυο συνομιλητές του σημείωσαν την ανάγκη οικονομικής στήριξης των επιστρεφόμενων στις δύο χώρες, λόγω των δεδομένων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν σε οικονομικό επίπεδο, προκειμένου να δοθεί ένα ουσιαστικό κίνητρο στους πολίτες τους να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.

Αυτή η παγκόσμια «συμφωνία» η οποία αποτελείται από το σύνολο των δεσμεύσεων όσων παρευρέθηκαν, όπως φαίνεται θα…αξιολογείται. Ανακοινώθηκε πως όχι μόνο αναμένεται να γίνουν περαιτέρω δεσμεύσεις στο άμεσο μέλλον, αλλά έχουν αναπτυχθεί δείκτες για να αξιολογηθεί η πρόοδος, για παράδειγμα με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, πρόσβασης στο σχολείο και μείωσης των επιπέδων φτώχειας. Μια συνάντηση αποτίμησης της προόδου θα λάβει χώρα σε δύο χρόνια, ενώ το επόμενο παγκόσμιο Φόρουμ για τους πρόσφυγες είναι προγραμματισμένο για το τέλος του 2023.

«H δημόσια υποστήριξη για το άσυλο έχει κλονιστεί τα τελευταία χρόνια. Σε πολλές περιπτώσεις, οι κοινότητες που φιλοξενούν πρόσφυγες νιώθουν καταβεβλημένες ή ξεχασμένες», επισημαίνει στην ανακοίνωση ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φιλίππο Γκράντι. «Όμως οι προσφυγικές καταστάσεις γίνονται “κρίσεις” μόνο όταν τις αφήνουμε να εξελιχθούν έτσι, όταν ο τρόπος σκέψης είναι βραχυπρόθεσμος, όταν δεν υπάρχει σχεδιασμός ή συνεργασία διατομεακά και όταν παραμελούνται οι κοινότητες όπου φτάνουν οι πρόσφυγες. Σε αυτό το Φόρουμ, είδαμε μια αποφασιστική στροφή προς μια πιο μακροπρόθεσμη θεώρηση».

«Συμφωνία» και για χρηματοδότηση των προσφύγων: Ο όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας δεσμεύτηκε να διαθέσει περισσότερα από 4.700.000.000 δολάρια για τους πρόσφυγες και τις κοινότητες υποδοχής, για την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης προέβη σε μια αντίστοιχη ανακοίνωση για το ποσό του 1.000.000.000 δολαρίων. Επιπλέον δεσμεύσεις για οικονομική στήριξη για τους πρόσφυγες και τις κοινότητες υποδοχής τους προήλθαν από ένα ευρύ φάσμα κρατών (και η Ελλάδα μέσα;;;) και φορέων για ποσό το οποίο ξεπέρασε τα 2.000.000.000 δολάρια, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Μεταξύ όλων των άλλων, συμφωνήθηκε πως για να μπορεί να υπάρξει προστασία των «μεταναστών», σε πολλές περιπτώσεις συνεπάγονται αλλαγές στο νομικό περιβάλλον και στις πολιτικές για την προώθηση της ένταξης και στην εκπαίδευση. Οι όποιες αλλαγές σκιαγραφούνται στο νομικό περιβάλλον, σίγουρα πρέπει να γίνουν με προσοχή και με εθνικό κριτήριο σε κάθε κράτος.

Κλείνοντας τονίζουμε το εξής, οι πλειοψηφία των πολιτών των περισσότερων Ευρωπαϊκών χωρών, μπορεί να μην επιθυμούν να έχουν τριτοκοσμικούς μετανάστες στις χώρες τους. Ωστόσο, το σχέδιο των παγκοσμιοποιητών προβλέπει την συνέχεια του εποικισμού της Ευρώπης και εν γένει του Δυτικού κόσμου. Αυτό σημαίνει ότι όποιοι διαφωνούν δεν μπορούν να κάνουν και πολλά.

Όσον αφορά τη χώρα μας: Σαφώς και η πολιτική της ΝΔ είναι καλύτερη από αυτή του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο οι όποιες κινήσεις γίνονται, πρέπει πάντα να συμφωνούν ΑΠΟΛΥΤΑ με το διεθνές δίκαιο και τις παγκόσμιες οδηγίες του ΟΗΕ. Επομένως τα δεδομένα λένε πως, είτε το θέλει κάποιος, είτε όχι, το «μεταναστευτικό», ή καλύτερα η προώθηση, της ένταξης των «μεταναστών», με τη βοήθεια διαφόρων ΜΚΟ, στην Ελληνική και όχι μόνο κοινωνία, είναι ένα φαινόμενο, που έχει έρθει για να μείνει.(φώτο: Unsplash.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...