Χάος στις δομές φιλοξενίας – Οι Ένοπλες Δυνάμεις, στηρίζουν τους πρόσφυγες. Τι είπε το ΓΕΕΘΑ!!

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, στηρίζουν τους πρόσφυγες. Ο στρατός, δίνει τρόφιμα και γενικά βοηθάει την κατάσταση.

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, αλλά θα μείνουμε στο εξής γεγονός:

Στις δομές φιλοξενίας, επικρατεί πραγματικά μια κατάσταση δύσκολη. Είναι προφανές, ότι δεν έχει φέρει καλά αποτελέσματα η πολιτική των ανοιχτών συνόρων, αφού ούτε οι Έλληνες περνάνε καλά (αύξηση της εγκληματικότητας), ούτε οι πρόσφυγες.

Η αναφορά του ΓΕΕΘΑ, για τους υπεράριθμους πρόσφυγες, μέσα στις Δομές φιλοξενίας:

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, «στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων», αυξήθηκαν κατά 284 άτομα σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη, οι πρόσφυγες/μετανάστες που διαμένουν σε 30 δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Συγκεκριμένα χθες καταγράφηκαν 29.460 άτομα έναντι 29.176 ατόμων την περασμένη Πέμπτη. Η δυνατότητα φιλοξενίας των 30 δομών παραμένει στα 26.273 άτομα.

Οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κω, Διαβατών και Παλαιάς Γεωργικής Σχολής Σερρών, έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς.

Οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων παρείχαν 15.719 μερίδες φαγητού, από τις οποίες 483 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα τους.

Για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων/μεταναστών διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συμπέρασμα

Δυστυχώς, βλέπουμε ότι στην χώρα μας έχουμε μπερδέψει πολλές έννοιες. Για παράδειγμα, δεν είναι ανθρωπιστικό να δεχόμαστε μεγάλο αριθμό προσφύγων. Μέσα στις δομές φιλοξενίας γίνεται χαμός, αφού άνθρωποι διαφορετικών εθνοτήτων, έχουν κλειστεί μέσα σε ένα περιορισμένο χώρο.

Ακόμα και οι πρόσφυγες που βρίσκονται εκτός των δομών, έρχονται σε σύγκρουση αφού είναι άνθρωποι που έχουν διαφορετική αντίληψη, για την ζωή (διαφορετικά ήθη και έθιμα).

  • 69
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...