• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ξαφνική ανατροπή δεδομένων: Άσχημα νέα για την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξαφνική ανατροπή δεδομένων: Άσχημα νέα για την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάτι άλλαξε...

του Νεκτάριου Αρχοντίου

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει και να ελέγξει το πρόβλημα του μεταναστευτικού, μια αλλαγή στα δεδομένα που υπάρχουν στο τραπέζι σήμανε «συναγερμό».

Ποια είναι η αλλαγή: Η Τουρκία τις τελευταίες ημέρες έχει αλλάξει εντελώς τη στάση της στο Αιγαίο. Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, μέχρι και πριν μερικές ημέρες, όταν η ελληνική Ακτοφυλακή έβλεπε βάρκες να έρχονται και ειδοποιούσε τις τουρκικές αρχές, σε ποσοστό 60% παρενέβαιναν και σταματούσαν τους μετανάστες.

Ωστόσο, πλέον, όπως διαβεβαιώνει ο υπουργός, παρά το ότι ειδοποιούνται δεν ανταποκρίνονται σε καμία έκκληση, αλλά ούτε και μιλούν στους ασυρμάτους. Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο κ.Πλακιωτάκης υπάρχουν τουλάχιστον 25 αναπάντητες κλήσεις κάθε μέρα.

Τι σημαίνει αυτή η αλλαγή; Με μια φράση, σίγουρα άσχημα νέα για τη χώρα μας. Ειδικά, αν προσθέσουμε τη δήλωση εκπροσώπου του Τουρκικού ΥΠΕΞ, που χαρακτήρισε αβάσιμες και ατυχείς τις δηλώσεις Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό. Επίσης όπως ανέφερε το ΥΠΕΞ της γείτονος, «η ελληνική πλευρά επιχειρεί να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη μέσω αλλοίωσης των γεγονότων», ενώ πρόσθεσε πως οι ροές προσφύγων και μεταναστών έχουν μειωθεί χάρη στα μέτρα που έλαβε η τουρκική κυβέρνηση!

Η ελληνική απάντηση ήρθε γρήγορα, όμως δεν έδειξε να καταφέρνει κάτι. Οι Τούρκοι εξακολουθούν να παραμένουν «άφαντοι», τη στιγμή που «μετανάστες» συνεχίζουν να καταφθάνουν στη χώρα μας. Κάποιοι μιλούν για Τουρκικό σχέδιο κατά της χώρας μας, μήπως δεν έχουν άδικο;

Σχετικά με τις παραπάνω τουρκικές ανακοινώσεις, ο Γ.Κουμουτσάκος, αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, είπε: Οταν η Τουρκία «συνεχίζει να επαναλαμβάνει ότι θα ανοίξει τις «πόρτες», αυτό που κάνουν οι μετανάστες είναι να μετακινούνται πιο κοντά σε αυτές, περιμένοντας να ανοίξουν», ενώ σημείωσε πως από τον Μάιο οι αφίξεις των μεταναστών στις ελληνικές ακτές έχουν αυξηθεί κατά 240%.

Σημαντικό: Η συγκεκριμένη «διαμάχη» Ελλάδας-Τουρκίας, μπορεί να κάνει τον Ερντογάν να ανοίξει τη «στρόφιγγα» και να πλημμυρίσει την Ελλάδα «μετανάστες» με ανυπολόγιστα καταστροφικές συνέπειες. Σε μια τέτοια περίπτωση, όλες οι προσπάθειες της κυβέρνησης να μαζέψουν τα σπασμένα που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσουν στο κενό.

Ποιος μπορεί να σταματήσει την Τουρκία; Μόνο η Ευρώπη, η οποία προς το παρόν φαίνεται να καταδικάζει τις Τουρκικές ενέργειες μόνο στα λόγια. Θυμηθείτε τι έγινε με την εισβολή στην ΑΟΖ της Κύπρου, όπου παρά τα όσα έκανε η Άγκυρα δεν είχε καμία ουσιαστική συνέπεια.

Αντί να παίξει το ρόλο της ως ρυθμιστής της προβληματικής αυτής κατάστασης και να «βάλει την Τουρκία στη θέση της», η Ευρώπη υποτάσσεται σε αυτή, φοβούμενη τις απειλές Ερντογάν για τσουνάμι μεταναστών. Μάλιστα η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε την Τετάρτη ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να διευρύνει τη χρηματική βοήθεια στην Τουρκία για τη φιλοξενία Σύρων προσφύγων. Επομένως και τα λεφτά θα πάρει και θα συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα και την Ευρώπη με το μεταναστευτικό.

Εύλογη ερώτηση: Που είναι οι διεθνείς οργανισμοί και γιατί δεν παρεμβαίνουν σε αυτήν την κατάφωρη εκμετάλλευση της Τουρκίας κατά της Ευρώπης;

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •